Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν 60 δισ. Ευρώ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτοματισμούς

21

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας πρόκειται να επενδύσει περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ (68 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτοματοποιημένη οδήγηση, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αυτοκινητοβιομηχανιών της VDA λίγο πριν από το Motorshow της Γενεύης.

«Θα επενδύσουμε πάνω από 40 δισ. Ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα τα επόμενα τρία χρόνια και άλλα 18 δισ. Ευρώ θα επενδυθούν στην ψηφιοποίηση και στη σύνδεση και αυτοματοποιημένη οδήγηση» τόνισε ο πρόεδρος της VDA Bernhard Mattes σε δήλωση του σήμερα Σάββατο στο Reuters.

Η γκάμα μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από γερμανούς κατασκευαστές θα τριπλασιάσει σε περίπου 100 κατά την περίοδο αυτή, είπε.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα τελευταία μοντέλα και προτάσεις τους θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου.

“Η επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας έρχεται στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Mattes. “Χωρίς αυτήν, οι στόχοι της ΕΕ για το CO2 δεν μπορούν να επιτευχθούν μέχρι το 2030”, πρόσθεσε, ζητώντας αυτό που ονομάζει κατάλληλες ρυθμιστικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Γερμανία, μαζί με μερικές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων από τις νέες εγγραφές της σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ανέφερε.

Η υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να διευρυνθεί και τα κίνητρα να προσφέρονται στους αγοραστές ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, είπε.