Οι κορυφαίες μνήμες του Latvala στο WRC

35

O Jari-Matti Latvala έγινε ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όταν στο Ράλι Σουηδίας νωρίτερα αυτό το μήνα ξεκίνησε τον 197ο αγώνα του στο θεσμό.

Ο Φινλανδός με την εκκίνηση στη Σουηδία ξεπέρασε το ρεκόρ του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή της Ισπανίας Carlos Sainz που είχε 196. Θα σπάσει το φράγμα των 200 εκκινήσεων στο Ράλι Αργεντινής (25 – 28 Απριλίου), που θα συμμετάσχει στη συντροφιά Miikka Anttila, ο οποίος έφθασε εκείνο το ορόσημο στην Ιταλία την περασμένη σεζόν.

Το Wrc.com ζήτησε από το Latvala να επιλέξει τις μεγαλύτερες και καλύτερες μνήμες του WRC από μια καριέρα που έχει κερδίσει μέχρι τώρα 18 νίκες από το ντεμπούτο του στη Βρετανία το 2002.

“Το Ράλι Σουηδία το 2008 ήταν η πρώτη μου νίκη μόνο στη δεύτερη συμμετοχή μου με την ομάδα της BP Ford Abu Dhabi. Αυτο ηταν καταπληκτικο. Αλλά και το Rally MonteCarlo πριν από αυτό, το οποίο ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη μου δουλειά.

“Τότε θα έλεγα το 2014 το Neste Oil Rally Finland. Ως οδηγός, ήταν η καλύτερη μου συμμετοχή για πάντα, επειδή είχα μιά σπασμένη δαγκάνα φρένων. Το αυτοκίνητο έτρεχε με τρία φρένα και είχαμε μεγάλη μάχη με τον Sébastien Ogier μέχρι το τέλος, αλλά κατάφερα να κερδίσω.

“Τότε ήταν η νίκη του 2017 στο Ράλι Σουηδία με την Toyota. Ήρθα στην αρχή της σεζόν και δεν περίμενα να κερδίσω κανένα αγώνα, έτσι ώστε η νίκη ήταν μια μεγάλη, μεγάλη έκπληξη.

“Το πρώτο μου podium το 2007, όταν τελείωσα τρίτος στην Ιρλανδία σε ένα Ford Focus, ήταν επίσης μια πολύ αξέχαστη στιγμή”.

Ο Latvala δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει το ρολόι της καριέρας του ακόμα, αλλά πιστεύει ότι η συνεργασία του θα ανανεωθεί.

“Είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα κερδίσει το ρεκόρ μου αργότερα, αλλά ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος. Ίσως να πηγαίνει σε κάποιον από τη νεότερη γενιά, όπως ο Kalle Rovanperä. Δεν πιστεύω απαραίτητα ότι οι σημερινοί κορυφαίοι οδηγοί στο WRC θα συνεχίσουν να οδηγούν σε 10 χρόνια” , δήλωσε.