Οι οδηγοί WRC υποστηρίζουν τις δράσεις για το περιβάλλων

7

Τα αστέρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πρόσφατο Vodafone Rally de Portugal  για να προωθήσουν μια σειρά απλών συμβουλών και να παροτρύνουν τους θεατές των αγώνων να σέβονται το περιβάλλων ενώ απολαμβάνουν την αγωνιστική δράση.

Δέκα οδηγοί από τις τέσσερις ομάδες κατασκευαστών, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier, ο συνάδελφος του Sébastien Loeb, ο νικητής του αγώνα Ott Tänak και ο Elfyn Evans συνέβαλαν στο να ετοιματεί ένα βίντεο από τη FIA με στόχο τη διαχείριση των αποβλήτων και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ που ήταν την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ο διοργανωτής Automóvel Club de Portugal ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να επικυρώσει το επίπεδο 3 αστέρων της FIA Sustainability για περιβαλλοντικές πρακτικές.

Το WRC είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIA που έχει καταστήσει υποχρεωτική την περιβαλλοντική διαπίστευση ανώτατου επιπέδου για όλους τους αγώνες του από το 2016 και η Πορτογαλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των προόδων.

Οι τσάντες ανακύκλωσης και τα κιτ πετρελαιοκηλίδας διατέθηκαν σε όλους τους ανταγωνιστές και οι περιβαλλοντικές ομάδες βρίσκονταν στη διάθεση των θεατών για να εκπαιδεύσουν τους θεατές για τον σωστό διαχωρισμό των αποβλήτων σε πλαστικά, γυάλινα, χαρτικά και αδιαχώριστα απόβλητα.

Οι οικολόγοι έλαβαν γνώση σχετικά με το περιβάλλον και προωθούσαν τη χρήση ζωνών ανακύκλωσης, διασφαλίζοντας ότι οι εκτάσεις καθαρίστηκαν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή μακροπρόθεσμη βλάβη στο οικοσύστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του διοργανωτή του WRC, Oliver Ciesla, δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές υψηλού επιπέδου ήταν τόσο σημαντικές στο WRC όσο και στην καθημερινή ζωή και πρέπει να επικροτήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι αγώνες για να αποκτήσουν διαπίστευση ανώτατου επιπέδου.

“Η Χιλή, ένας νεοεισερχόμενος στο WRC αγώνας, έχει ήδη επιτύχει αυτό από το πρώτο έτος, όπως έκανε και το Ράλι Τουρκίας τον πρώτο χρόνο του το 2018.

“Η επίτευξη ουδέτερης ισορροπίας CO2 σε όλες τις πτυχές ενός Σαββατοκύριακου συσκέψεων αποτελεί βασικό άξονα των συζητήσεών μας με υπάρχοντα και πιθανά νέα γεγονότα. Το πρωτάθλημα είναι περήφανο για τα επιτεύγματά του σε αυτόν τον τομέα και φρόντισε να το επισημάνει και στους συνεργάτες μας “ , πρόσθεσε.

Ο Dani Sordo στην φωτογραφία απεικονίζεται με μια ομάδα περιβαλλοντικών εθελοντών που είναι επιφορτισμένοι με τη συλλογή αποβλήτων και την εκπαίδευση στις ζώνες των θεατών.