Οι περιορισμοί των ατόμων δεν θα καθυστερούν τα pitstops της F1

11

Αυτό πιστεύει ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies.

Αρχίζει το πρωτάθλημα της Formula 1 την ερχόμενη εβδομάδα στην Αυστρία κάτω από τα νέα περιοριστηκά μέτρα και το πρωτόκολλων που έχει εισαχθεί εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρωτάθλημα αρχίζει με αρκετή καθυστέρηση από τον Μάρτιο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην Αυστραλία σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα αγώνων που περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο 8 αγώνες μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Θα δούμε πολλές αλλαγές διπλούς αγώνες στις ίδιες πίστε με διαφορά ημερών αγώνες χωρίς θεατές και με μειωμένο προσωπικό στις ομάδες. Τα μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης θα στερούν το δικαίωμα σε πιλότους αλλά και ομάδες να γιορτάζουν την επιτυχία τους στο βάθρο.

Πολλά είναι αυτά που αλλάζουν και περιμένουμε με ανυπομονησία τον εναρκτήριο αγώνα στην Αυστρία 3-5 Ιουλίου για να δούμε μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς.

Όπως προαναφέραμε οι ομάδες μαζί με την διοργανώτρια του πρωταθλήματος Liberty Media έχουν προβεί στην εφαρμογή μιάς σειράς μέτρων και μείωσει του αριθμού των ατόμων που θα έχει η κάθε ομάδα στην πίστα την ημέρα του αγώνα.

Συμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή της Ferrari, Laurent Mekies, μετά από τις πρόσφατες δοκιμές που έχει κάνει η ομάδα στην ιδιωτική της πίστα στο Mugello για προσαρμογή στα νέα δεδομένα που θα έχουν μπροστά τους τα pitstops της Formula 1 δεν πρέπει να είναι πιο αργά φέτος.

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τον αριθμό των μελών του προσωπικού τους που θα επιτρέπεται σε κάθε αγώνα. Ετσι η ομάδα θα πρέπει μάξιμουν να μεταφέρει στην πίστα 80 συνολικά άτομα.

Επιπλέον, εν μέσω προσπαθειών για περιορισμό της εξάπλωσης του κοραναϊού εάν ένα μέλος της ομάδας μολυνθεί, ομάδες όπως η Ferrari έχουν δημιουργήσει τις δικές τους κοινωνικές φυσαλίδες μέσα στις ομάδες τους, με τα πληρώματα και των δύο αυτοκινήτων να διαχωρίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι επιπλοκές θα δυσκολέψουν τα μέλη της ομάδας να συνεργαστούν στενά και οι εργασίες στο γκαράζ αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο χρόνο από πριν.

Ωστόσο, ο Mekies πιστεύει ότι όταν πρόκειται για pitstops, οι ομάδες θα είναι εξίσου γρήγορες όπως πάντα.

«Έχουμε τώρα ένα συνολικό όριο προσωπικού που δεν υπήρχε πριν, από 80 άτομα συνολικά», εξήγησε ο Mekies. «Έτσι έπρεπε να κόψουμε κυρίως μη τεχνικούς ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, οι λειτουργίες pitstop και οι μηχανικές δεν επηρεάζονται τόσο πολύ.

«Επηρεάζονται λίγο, επειδή μέσω της παγκόσμιας ευθύνης προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα στην πίστα, ανεξάρτητα από το όριο. Αλλά συνολικά, δεν θα δείτε μεγάλη αλλαγή στον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται σε pit stop ή σε επιχειρήσεις.

«Μειώσαμε τους αριθμούς για να κάνουμε όσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαμε από απόσταση. Όπως γνωρίζετε, έχουμε αυτό που ονομάζουμε «παράλληλο κουτί» εδώ στη Ferrari, το απομακρυσμένο γκαράζ, που υποστηρίζει τις λειτουργίες μας. Έτσι, ό, τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε εξ αποστάσεως. Όπως είμαι βέβαιος ότι κάνουν και οι άλλες ομάδες, όπως και η FIA

“Όμως, όσον αφορά τα pitstops, θα δείτε την ίδια λειτουργία εκεί.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com