Κοινοπραξία Daimler, BMW για να ανταγωνιστούν την Uber

33

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και BMW παρουσίασαν χθες Παρασκευή μια κοινή επιχείρηση χρέωσης, στάθμευσης και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις υπηρεσίες κινητικότητας που παρέχει η Uber και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Οι εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων δήλωσαν ότι θα επενδύσουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια) για να επεκτείνουν την κοινοπραξία, αλλάζοντας πέρα ​​από την παραγωγή και τις πωλήσεις αυτοκινήτων προς τα συστήματα πληρωμής ανά λεπτό ή πληρωμής ανά μίλι.

Η PwC ανέφερε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν περιθωριοποίηση από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, εκτός αν αναπτύξουν υπηρεσίες βασισμένες στη χρήση οχημάτων.

Οι εγκατεστημένες εταιρίες που εκμεταλλεύονται τη φετινή διοργάνωση έχουν επεκταθεί. Η Didi Chuxing της Κίνας σκοπεύει να οικοδομήσει τις δραστηριότητές της στη Λατινική Αμερική και η Uber κερδίζει έδαφος στην αμερικανική αγορά.

“Η περαιτέρω συνεργασία με άλλους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε νεοσύστατες εταιρείες και εδραιωμένους παίκτες, είναι επίσης μια πιθανή επιλογή”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Dieter Zetsche.

Η μάρκα Car2Go για την κοινή χρήση αυτοκινήτων της Daimler θα συνδυαστεί με τις εταιρείες της DriveNow, ParkNow και ChargeNow της BMW, ενώ και οι δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων κατέχουν το 50% των μετοχών της επιχείρησης.

Η επιχείρηση έχει πέντε σκέλη: REACH NOW, υπηρεσία διαχείρισης και κράτησης δρομολογίων με smartphone, CHARGE NOW για χρέωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΩΡΑ για ταξίδια με ταξί, PARK NOW για υπηρεσίες στάθμευσης και SHARE NOW για κοινή χρήση αυτοκινήτων.

“Αυτές οι πέντε υπηρεσίες θα συγχωνευθούν όλο και πιο στενά για να σχηματίσουν ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών κινητικότητας με ένα ηλεκτρικό, αυτοκινούμενο στόλο οχημάτων που χρεώνουν και σταθμεύουν αυτόνομα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Harald Krueger.

Η BMW και η Daimler εργάζονται για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων, οχημάτων που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν την αγορά υπηρεσιών ταξί και οχημάτων.