Ολοταχώς προς τη νίκη ο Oliver Solberg

85

Ο Oliver Solberg εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία του Rally Liepāja που βρίσκεται σε εξέλιξη και προβάλει πλέων το φαβορί για τη νίκη. Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους και καθώς απομένουν ακόμη τέσσερις ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα το νεαρό αστέρι που διαγωνίζεται στο πρωτάθλημα FIA ERC1 Junior άνοιξε ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα του.

Ο 17χρονος γιός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι 2003 Petter Solberg  ήταν ο ταχύτερος στις τρεις πρώτες σημερινές ειδικές στο Volkswagen Polo GTI R5 για να επεκτείνει το προβάδισμα του στον αγώνα.

Ο κυριότερος του αντίπαλος ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk αποκρίθηκε κερδίζοντας την SS9 και απέχει 19,1 δευτερόλεπτα από το Solberg. Ο οδηγός του Citroën C3 R5 του Saintéloc Junior, γνωστός από την ομάδα, γνωρίζει ότι πρέπει να εξασφαλίσει ένα ισχυρό τερματισμό ώστε να κάνει συγκομιδή βαθμών αν θέλει να περάσει και πάλι στην διεκδίκηση τίτλου στο ERC και δεν αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα.

Ο Mαrtiņš Sesks συνεχίζει να κατέχει την 3η θέση και δεύτερος στο ERC1 Junior στο ντεμπούτο του σε ένα αυτοκίνητο R5. Ο οδηγός από την Liepāja αναλαμβάνει το πρώτο από τα δύο βραβεία που είχε κερδίσει τον προηγούμενο τίτλο του ERC3 Junior.

Ο Chris Ingram είναι στην τέταρτη θέση, εξακολουθώντας να ελπίζει  για θέση στο βάθρο μέχρι το τέλος του αγώνα που θα τον βοηθήσει να μεγαλώσει το προβάδισμά του στην κατάταξη των Junior ERC1. Ο συνολικός ηγέτης του πρωταθλήματος ERC Łukasz Habaj πρόσθεσε στη διαφορά του με τον Filip Mareš στον αγώνα τους για την έκτη θέση.

Ο Hiroki Arai υποβιβάστηκε στην όγδοη θέση τη νύχτα, όταν έλαβε ποινή 1m10s για την καθυστέρηση του στη μεσηβρινή χθεσινή υπηρεσία. Συνέχισε να θέτει δυνατούς χρόνους και να προχωρήσει στην έβδομη θέση, παρόλο που δεν μπορεί να αλλάξει το Citroën C3 R5 από την ειδική για τα τμήματα του δρόμου.

Ο Marijan Griebel ήταν ένας ισχυρός πέμπτος ταχύτερος στην SS9, και ανέβηκε στην όγδοη θέση μπροστά από τον Mattias Adielsson και τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι διαφορές τους είναι αρκετά μικρές και αν προσθέσουμε στο τρίο των οδηγών και τον Eyvind Brynildsen θα έχουμε πραγματικές μάχες για τους βαθμούς.

Ο Ralfs Sirmacis συνεχίζει να οδηγεί το ERC2 13ος συνολικά, ενώ ο Ken Torn είναι 27,6s μπροστά στο ERC3 Junior αφού ο Jean-Baptiste Franceschi οδήγησε την SS9 με το καπό στο Ford Fiesta R2T, τερματίζοντας τέταρτος. Ο Andrea Nucita οδηγεί το Abarth Rally Cup μετά τον αντίπαλό του Dariusz Poloński που είχε στροφή στο SS7. Η Catie Munnings είχε απώλεια φρένων στην SS9 αλλά εξακολουθεί να τρέχει στην πρωτοπορία του ERC Ladies ‘Trophy.