Ολυμπιακό άθλημα γίνεται το E-Karting

Για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή από 1-8 Οκτωβρίου 2018. 

12

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων του 2018 του Μπουένος Άιρες είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται, και θα λάβουν χώρα στην πόλη της Λατινικής Αμερικής από 6 έως 18 Οκτωβρίου. Αυτοί θα αποτελέσουν το πρώτο αθλητικό γεγονός που θα περιλαμβάνει μια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την FIA να θέλει να κάνει το motorsport Ολυμπιακό άθλημα.

Έτσι, στους Αγώνες της Αργεντινής θα δούμε για πρώτη φορά ηλεκτρικά καρτ εξελιγμένη από την Bosch και την γερμανική Mach1, απόδοση 20 kW (27 ίππων) να οδηγούνται από παιδιά μεταξύ 14 και 18 ετών.

Felipe Massa, president of CIK-FIA Commission Internationale of Karting, at Geneva, Switzerland, on january 17th 2018 – Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Ο Felipe Massa, ως πρόεδρος του τμήματος kart της FIA (CIK), δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για το μηχανοκίνητο αθλητισμό! Εάν γίνει ένας κλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα εμπνεύσει νέους ανθρώπους και θα τους οδηγήσει σε μηχανοκίνητα αθλήματα. Αυτό μπορεί να είναι καλό μόνο!

Η παγκόσμια ομοσπονδία FIA θέλει εδώ και χρόνια να φέρει το motorsport στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν ήταν εφικτό, επειδή οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είναι “μάχη” μόνο μεταξύ οδηγών, αλλά μηχανών. Όμως, με τα e-karts να είναι τα ίδια για όλους τους συμμετέχοντες, είναι η πρώτη ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Jean Todt, χαιρέτησε την επιβεβαίωση ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες θα περιλαμβάνεται το άθλημα του Ε-karting.

Ο Todt έκανε την ανακοίνωση στο έκτο ετήσιο αθλητικό συνέδριο της FIA, το οποίο έλαβε χώρα στη Manilla στις Φιλιππίνες. Ο Todt υπογράμμισε τις δυνατότητες του ηλεκτρικού karting, γνωστού και ως e-karting και μίλησε για την ανάδειξη της σημασίας που έχει το συγκεκριμένο άθλημα για τους νέους.

Το E-Karting δεν αποτελεί μόνο μια νέα ευκαιρία όσον αφορά στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δήλωσε ο Todt. Αποδεικνύει επίσης ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι πρέπει εμείς να είμαστε εκεί έχοντας ηγετικό ρόλο στις αλλαγές που συντελούνται.