Οριακό προβάδισμα για τον Jari-Mati Latvala

41

Το δίδυμο των οδηγών της Toyota Gazoo Racing ο Βρετανός Kris Meeke και ο Φινλανδός Jari-Mati Latvala σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του Ράλι Χιλής με τον Φινλανδό να τίθεται επικεφαλής του 7ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Η ειδική διαδρομή El Pinar 17.11χλμ ήταν μια στενή δύσκολη ειδική βαθιά μέσα στο δάσος. Ξεκινούσε με φόντο το Golfo de Arauco στο βάθος και για τα πρώτα 11 χλμ ήταν ανηφορική σε υψώμετρο 500 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, πριν κάνει την βύθιση της προς τα κάτω σε αμμώδεις περιοχές με νερό.

Ήταν μια δύσκολη ειδική αλλά και οι δύο είχαν πολύ εύκολη διέλευση από τους δασικούς δρόμους που παρέμειναν υγροί και λασπωμένοι μετά την πρόσφατη βροχή.

“Δεν ήταν εύκολη ειδική όταν ανακατεύετε στην ομίχλη. Ορισμένες θέσεις δεν ήταν σωστές στις σημειώσεις μου “, δήλωσε ο Latvala, ο χρόνος του οποίου ήταν ελαφρώς ταχύτερος από τον Meeke όταν μεταφέρθηκε σε εκατοντάδες δευτερόλεπτα.

Ο Βρετανός ανακουφίστηκε που ολοκλήρωσε την διαδρομή χωρίς αλλοιώσεις. “Έτσι ολισθηρή ειδική για να είμαι ειλικρινής. Είχα πολλά μέρη όπου ο δρόμος ήταν σπασμένος και υπήρχε λάσπη κάτω. Ήταν δύσκολο να επικεντρωθούμε σε νέες σημειώσεις ρυθμού όταν οι συνθήκες είναι έτσι “ εξήγησε ο Meeke.

Ο Evans παραδέχτηκε ότι δεν είχε μια τέλεια διαδρομή στο Ford Fiesta του, αλλά ο Ουαλός ήταν 0,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον Sébastien Ogier και άλλα 0,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ott Tänak που οι δύο οδηγήθηκαν σε μια ολισθηρή γέφυρα στις αρχές της ειδικής και υπερέβησαν μια στροφή,

“Είχα μια μικρή στάση και επίσης αγωνίστηκα λίγο με την υποστροφή. Το αίσθημα με το αυτοκίνητο δεν ήταν πολύ κακό, αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες “,δήλωσε ο Ogier.

Ο Tänak ήταν ο ταχύτερος στο αρχικό split αλλά ο Εσθονός έκανε το ίδιο λάθος. Ο κινητήρας του Yaris σταμάτησε και πήρε μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει ξανά.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματοςThierry Neuville ανοίγει το δρόμο για τους υπόλοιπους και ολοκλήρωσε την ειδική στους έξι κορυφαίους στο Hyundai i20, ο Βέλγος δεν είχε εμπιστοσύνη στους ρυθμούς του σε δύσκολες συνθήκες.

Ο ταχύτερος στην προκριματική ειδική ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen χαλάρωσε μετά το χτύπημα ενός βράχου, ενώ ο Esapekka Lappi, οδηγώντας ένα νέο Citroën C3 μετά το ατύχημα του στην Αργεντινή πριν από δύο εβδομάδες, ήταν πιο αργός από τους πρωτοπόρους, αφού έχασε σχεδόν 20 δευτερόλεπτα.

“Πήγαμε πλάγια σε μια στροφή μετά από το watersplash και έπρεπε να αντιστραφώ. Ήταν πολύ πιο λασπώδες από ό, τι σκέφτηκα », είπε ο Φινλανδός.

Περισσότερα από τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη σε λίγο