Οριστικά στην Σαουδική Αραβία το Ράλι Ντακάρ 2020

17

Είναι πλέον και επίσημο από το 2020 ο θρυλικός αγώνας του Ντακάρ θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, δίνοντας τέλος στην εποχή της Λατινικής Αμερικής.

Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που ήθελε το θρυλικό Ράλι Ντακάρ να φεύγει από τη λατινική Αμερική. Σήμερα, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, η ASO, γνωστοποίησε και επίσημα ότι ο αγώνας μεταφέρεται άμεσα και πως το 2020 θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο μαραθώνιος των δύο εβδομάδων για ανθρώπους και μηχανές θα αλλάξει μετά τη φυγή του από την Αφρική το 2009. Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία αναμένεται να έχει 5ετη διάρκεια και θα φέρει στην ASO την πολυπόθητη ρευστότητα που επιθυμεί. Θυμίζουμε, ότι το 2019 ο αγώνας αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με τις Βολιβία και Χιλή να αποσύρονται την τελευταία στιγμή. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα το Ράλλυ Ντακάρ να διεξαχθεί αποκλειστικά στο Περού.

Ο διευθυντής του αγώνα, David Castera, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μόλις τον περσινό Μάρτιο, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να σχεδιάσουμε έναν αγώνα σε τόσο ιδιαίτερα μέρη, αλλά και σε διαδρομές που θα αποτελέσουν πρόκληση για όλους. Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Οι αγώνες Ράλι Raid θα βρεθούν σε ειδικές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία τους.

Όπως είναι φυσικό, ο αγώνας θα έχει αρκετές ειδικές σε αμμώδεις επιφάνειες, με την Σαουδική Αραβία να μπορεί να προσφέρει περίπου 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια ερήμου! O Πρίγκηπας Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, πρόεδρος της Ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε: “Πάντα ήθελα να λάβω μέρος στο Ράλι του Ντακάρ και από τη στιγμή που δεν κατάφερα να εκπληρώσω αυτή μου τη φιλοδοξία, αποφάσισα να εμπλακώ σε οργανωτικό επίπεδο και να φέρω εις πέρας ένα ακόμα πιο δύσκολο εγχείρημα. Να φέρω το Ντακάρ στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά! Υποσχόμαστε, ότι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αγωνιζόμενοι στη μαγική και μυστηριώδη έρημο του Rub AlKhali, θα τους συναρπάσουν.

Η ΑSO, θα γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα του 2020 στις 25 Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου στην Al-Qiddiya, η οποία είναι κοντά στην πρωτεύουσα (Riyadh) και φιλοξένησε αγώνα του Πρωταθλήματος Formula E. Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας αναλαμβάνει όλο και περισσότερους αγώνες και εκδηλώσεις της FIA, ενώ για το Ντακάρ είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία του. Ίσως αυτή με τις μικρότερες έννοιες σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης.