Παρακολουθεί από κοντά ο Makkinen τον Katsura

33

O επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing Tommi Makinen είναι πρόθυμος και αρκετά χαρούμενος να παρακολουθήσει την πρόοδο του Takamoto Katsura στο ντεμπούτο του σε ένα WRC Toyota Yaris World Rally Car το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Katsuta επιλέχθηκε πριν από τον συμπατριώτη Ιάπωνα οδηγό Hiroki Arai από το Πρόγραμμα Toyota Gazoo Racing Challenge του περασμένου έτους και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Yaris όταν κέρδισε το Itaralli με βάση το χιόνι της Φινλανδίας τον Μάρτιο.

Εκτός από ένα περιεκτικό πρόγραμμα στην WRC 2, ο Katsuta δοκιμάζει το World Rally Car της Toyota και ανταγωνίζεται σε επιλεγμένους αγώνες του φινλανδικού πρωταθλήματος.

Το Σάββατο, ο 26χρονος παίρνει για πρώτη φορά μέρος στο χωμάτινο αγώνα Riihimäki Rally της Φινλανδίας και φτάνει εκεί φρέσκος ​​από τη νίκη του στην WRC 2 στο Copec Rally Chile στις αρχές του μήνα.

“Θα δοκιμάσει το Yaris πριν από το ράλι”, δήλωσε ο Mäkinen, “αλλά είναι ακόμα για αυτούς να μάθουν. Αυτή είναι η πρώτη φορά σε χώμα, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να ακολουθήσουμε την πρόοδό του. Προσπαθούμε πολύ να αυξήσουμε την εμπειρία του τρέχοντας το πρόγραμμα WRC 2 παράλληλα με το χρόνο του στο Yaris.

“Έκανε καλά στη Χιλή, καλή εμπειρία από πολύ δύσκολες συνθήκες και τόσο δύσκολο έχοντας μόνο δύο περάσματα σε αυτές τις νέες ειδικές. Νομίζω ότι πήρε εμπιστοσύνη από αυτή τη νίκη.”

Ο βρετανός συνοδηγός του Katsuta, Dan Barritt, συμφωνεί με τον Mäkinen, προσθέτοντας: “Το αποτέλεσμα στο χιόνι τον Μάρτιο ήταν καλό. Κάλεσε πολύ, πολύ καλά σε μερικές δύσκολες συνθήκες. Το χιόνι πραγματικά έπεφτε εκείνη την ημέρα και ήμασταν σαν ένα σωστό χιονοπέδιλο.

“Αλλά τώρα θα πάμε στο χώμα, το οποίο είναι υπέροχο. Η εμπιστοσύνη του έρχεται πραγματικά. Η Χιλή ήταν καλή για εμάς, ήταν σκληρή και με τόσες πολλές αλλαγές επιφάνειας και λαβής “.