Παρελθών από τη Renault Carlos Ghosn

30
Renault-Nissan-Mitsubishi, the world's leading automotive alliance, today announced the launch of Alliance Ventures, a new corporate venture capital fund that plans to invest up to $1 billion to support open innovation over the next five years.

Η Renault ανακοίνωσε πως ο Carlos Ghosn παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου και του CEO της.

Την θέση του προέδρου της Renault την αναλαμβάνει o Jean-Dominigue Senard,  ο οποίος άφησε την θέση του CEO στη Michelin , προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Jean-Dominique Senard

Νέος CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της Renault ορίστηκε ο Thierry Bollore. O νέος πρόεδρος της Renault, σε συνεργασία με τον νέο CEO, θα αναλάβει την διαχείριση της Συμμαχίας της Renault-Nissan από την πλευρά της γαλλικής εταιρίας, ενώ ο νέος CEO θα βρίσκεται κάτω από τον πρόεδρο. Όπως ανακοίνωσε η Renault:

To διοικητικό συμβούλιο της Renault επιθυμεί να εποπτεύει ενεργά τη λειτουργία της Συμμαχίας και θέλει να αναθέσει στον πρόεδρο την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της Συμμαχίας RenaultNissan, εξ’ονόματος της Renault, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

 

2019 – Thierry Bolloré

Ο Ghosn θα πάρει αποζημίωση 25-28 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και ετήσια σύνταξη ύψους 800.000 ευρώ.