Παρών στο Ράλι Φινλανδίας και πολιτικοί

12

Δεν είναι λίγοι οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο που τυγχάνους τις υποστήριξης της πολιτείας και πρωτοκλασάτα στελέχη της χώρας βρίσκονται κοντά στην διοργάνωση του κάθε αγώνα.

Υπάρχουν και χώρες με παράδοση στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τυνχάνουν της υποστήριξης των κυβερνήσεων επίσημα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδία Antti Rinne διάκοψε τις διακοπές του με τον ίδιο τρόπο όπως και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της χώρας για να παρερευθούν στο Neste Rally που αποτελούσε τον 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.                                             

Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στο πάρκο εξυπηρέτησης στην Jyväskyl. Σταμάτησε στις εγκαταστάσεις της Toyota Gazoo Racing, η έδρα της οποίας βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τη Jyväskylä, όπου φιλοξενήθηκε από τον τεχνικό Διευθυντή της ομάδας Tommi Mäkinen.

Ο κ. Rinne παρακολούθησε επίσης τον έλεγχο των διαγωνιζομένων και την ένωση τηλεόρασης WRC, όπου τον υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της WRC, Oliver Ciesla που αποικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία.


Ο κ. Rinne και η σύζυγός του απολάμβαναν μια περιοδεία στην τηλεόραση WRC

Μιλώντας στην WRC TV, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία όχι μόνο να έχει η WRC στη Φινλανδία, αλλά κυρίως να έχει μια φινλανδική ομάδα που να ανταγωνίζεται στη κορυφή του πρωταθλήματος.

“Αυτό είναι πολύ σημαντικό που συμβαίνει εδώ στη Jyväskylä, αλλά και για όλη τη Φινλανδία” , δήλωσε. “Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι ο Tommi Mäkinen έχει δημιουργήσει αυτή τη φινλανδική ομάδα με αυτοκίνητα της Toyota. Πιστεύω ότι έχει κάνει το ράλι Jyväskylä πολύ πιο ζωντανό. “

Αν και αναγνωρίζει ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν καθώς δεν είναι φαν των αγώνων, ο κ. Rinne σημείωσε ότι η σύζυγός του Heta Ravolainen, η οποία ήταν μαζί του στην επίσκεψη, είναι ο πρώτος οπαδός της οικογένειας. «Παρακολουθώ μερικές φορές τους αγώνες, αλλά κυρίως είναι το χόμπι της συζύγου μου» , εξήγησε.

Ο κ. Rinne ήταν ένας από τους πολλούς ανώτερους πολιτικούς που επισκέφθηκαν το ράλι καθώς στην φινλανδία βρέθηκαν και άλλοι.

Η πρεσβευτής Αμίνα Μοχάμεντ, υπουργός Αθλητισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ήταν μέλος αντιπροσωπείας της Κένυας στην φινλανδία. Ήταν μάλιστα η κορυφαία φιγούρα σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν στο επιτυχημένο υποψήφιο γεγονός του Safari Rally τον περασμένο μήνα, καθώς η Κένυα προωθεί την επιστροφή της στο WRC.

Ένα συμβαλλόμενο μέρος από το Ράλι Ιαπωνίας, το οποίο στοχεύει επίσης στην προώθηση στο WRC το 2020, συμμετείχε στην εκδήλωση. Μέρος της ομάδας αυτής ήταν ο Keiji Furuya, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας και πρόεδρος της Κοινοπολιτειακής Ομοσπονδίας Προώθησης Αθλητικών Αγώνων.