Παρθενική νίκη για την Rebellion στην Σαγκάη

10

Ιστορική μέρα η σημερινή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής καθώς η Rebellion Racing κυριάρχησε πριν από λίγο στη Σαγκάη εξασφαλίζωντας μια αξέχαστη νίκη την παρθενική της στο πρωτάθλημα αντοχής σταματώντας την κυριαρχία της Toyota, ενώ η Ferrari πήρε την πρώτη της νίκη στην LMGTE Pro στον αγώνα της Κίνα.

Από τα χθές άρχισε να γράφεται ιστορία στις 4 Ώρες της Σαγκάης, όπου πραγματοποιήθηκε ο 3ος γύρος της περιόδου 8 του FIA WEC.

Η Rebellion Racing σημείωσε τη δεύτερη νίκη της σε αγώνα FIA WEC μετά την pole χθες καθώς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου όταν οι Bruno Senna, ο Gustavo Menezes και ο Norman Nato κέρδισαν το WEC 4 Hours of Shanghai

Η #8 Toyota TS050 HYBRID τοποθετεί στη δεύτερη θέση με τους Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley. Το βάθρο συμπληρώνει η #7 Toyota TS050 HYBRID.

Η ομάδα της LNT εξασφάλισε το καλύτερο συνδυασμένο αποτέλεσμα της στο WEC με την τέταρτη και πέμπτη θέση με το #5 Ginetta heads home και το #6 αυτοκίνητο της.

Μεγάλη επιτυχία και για την #51 Corse Ferrari με τους Alessandro Pier Guidi και τον James Calado να παίρνουν την πρώτη νίκη της σεζόν στο LMGTE Pro, αφού εκμεταλλεύτηκαν την τελευταία ώρα την παρακέντηση  που είχε το #95 Aston Martin 

Ο Pier Guidi ήταν ο τελευταίος οδηγός στο τιμόνι της Ferrari και χρεώνεται τη νίκη μπροστά από τον Kevin Estre στο #92 Porsche 911 RSR. Η νίκη αυτή είναι η πρώτη της στο WEC στη Σαγκάη για την AF Corse στην LMGTE Pro. 

Ο Estre και ο συμπαίκτης του Michael Christensen επεκτείνουν το προβάδισμα τους στην κατάταξη της βαθμολογίας μετά από τρίτη συνεχόμενη δεύτερη θέση στη Season 8.

Η #91 Porsche 911 RSR του Γκίμι Μπρούνι και του Ρίτσαρντ Λιέτσε τερμάτισαν στην τελική θέση στο βάθρο. Με την Aston Martin Racing τέταρτη και πέμπτη με το #97 επικεφαλής στην πρώτη κατηγορία οδηγώντας το #95 αυτοκίνητο.

Μεγάλη η επιτυχία και στην LMP2 για την JOTA που κέρδισε με τον Antonio Felix da Costa για να προκαλέσει εορτασμούς με τους συμπαίκτες του Roberto Gonzalez και Anthony Davidson

Η νίκη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη WEC νίκη για τα ελαστικά της Goodyear και την πρώτη της JOTA στη πλήρη σεζόν WEC. Οι Jackie Chan DC Racing πλασαρίστηκε στην Τρίτη θέση με τον Gabriel Aubry, ενώ οι Ho-Pin Tung και Will Stevens τερμάτισαν στην δεύτερη θέση

Η United Autosports εξασφάλισε την τρίτη θέση με τους Paul di Resta, Filipe Albuquerque και Phil Hanson

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την TF Sport στην LMGTE Am με τους Jonny Adam, Charlie Eastwood και Salih Yoluc να σαρώνουν τη νίκη και να παίρνουν το προβάδισμα στη κατάταξη του πρωταθλήματος. Η #57 Team 1 του Jeroen Bleekemolen, με τους Larry ten Voorde και Ben Keating παίρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα τους στη σεζόν τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Η #98 Aston Martin συμπλήρωσε το βάθρο με το τρίο των οδηγών Darren Turner, Paul Dalla Lana και Ross Gunn.