Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ

45

Οι εκδηλώσεις των 50χρονων ξεκίνησαν με ένα λαμπρό Gala Dinner για τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της εταιρείας από Κύπρο και εξωτερικό, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου

Την προσεχή Κυριακή, 3 Μαρτίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος Χριστόφορος Καποδίστριας, υλοποιούσε την απόφασή του να ακολουθήσει το επιχειρηματικό του ένστικτο, ιδρύοντας την Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ. Μια απόφαση που είχε λάβει μερικούς μήνες νωρίτερα, την ημέρα της γέννησης του πρωτότοκου υιού του Κωνσταντίνου – σημερινού Co-CEO της εταιρείας – και η οποία υπαγορευόταν από την ανάγκη της εξασφάλισης των προς το ζην για την οικογένεια που δημιουργούσε, καθώς την εποχή εκείνη ο Χριστόφορος Καποδίστριας δεν διέθετε καν αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα η εταιρεία Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ σχεδιάζει σειρά από δράσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα την  Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου και αφορούσε επιχειρηματικούς συνεργάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ζωής αλλά και των ΜΜΕ. Επρόκειτο για ένα λαμπρό Gala Dinner το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, κ.κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Κωνσταντίνος Ιωάννου,  αντίστοιχα. Παρόντες ήταν επίσης οι Δήμαρχοι Λευκωσίας και Στροβόλου, κ.κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αντίστοιχα.

Ειδικά για την περίσταση αφίχθηκαν από το εξωτερικό εκπρόσωποι κολοσσιαίων οργανισμών όπως η Robert Bosch, η Hankook, η Goodyear-Dunlop, η Castrol, o Όμιλος Schaeffler, ο Όμιλος ZF, κ.α. Τον Όμιλο Temot International, του οποίου η εταιρεία Καποδίστριας είναι μέλος και μέτοχος, εκπροσώπησε ο κ. Robert Schwerbrock, αναφέροντας ότι «η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ συμπυκνώνει όλα εκείνα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ώστε να είναι άξιο μέλος του Ομίλου μας».

«Υλοποιούμε το όνειρο του πατέρα μας»
«Η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε ως μια μικρή εταιρεία ανταλλακτικών και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του after market, υλοποιώντας το όνειρο ζωής του αείμνηστου πατέρα μας. Εορτάζουμε την επέτειο αυτή με τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε ο Co-CEO κ. Μάριος Καποδίστριας και πρόσθεσε: «είμαστε πελατοκεντρική εταιρεία και τέτοια πρέπει να παραμείνουμε. Για το λόγο αυτό επενδύουμε στις νέες, πλήρως αυτοματοποιημένες αποθήκες μας που θα είναι έτοιμες περί τα τέλη του 2020».

Ξεχωριστή στιγμή στην βραδιά ήταν η προβολή ενός βίντεο αφιερωμένου στη ζωή και το έργο του Χριστόφορου Καποδίστρια. «Διδάχθηκα από αυτόν ότι η σεμνότητα, το ήθος, το όραμα, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η σκληρή δουλειά και πολλές άλλες αρετές και χαρακτηριστικά, είναι απολύτως απαραίτητα για την επιτυχία» ανέφερε ο έτερος Co-CEO κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας συνεχίζοντας: «Στις μεγάλες επιχειρήσεις τα οικονομικά αποτελέσματα, τα κέρδη και οι αριθμοί είναι σημαντικά. Μια οικογενειακή επιχείρηση πάει πέρα από αυτά. Υπάρχει η αίσθηση ευθύνης. Ευθύνη για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Κ. Καποδίστριας.

Μεταθανάτια τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Καποδίστρια, αδελφού του Χριστόφορου Καποδίστρια και συνοδοιπόρου του στο επιχειρείν για πολλά χρόνια. Τιμήθηκαν επίσης για τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξαν στην εταιρεία, η κα Χρυστάλλα Κωνσταντίνου που μετράει 45 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία Καποδίστριας, καθώς και ο κ. Γιαννάκης Κανέζος, με 40 χρόνια υπηρεσίας.

Δόθηκαν άλλες πέντε τιμητικές διακρίσεις, σε εταιρείες που συνεργάζονται για περισσότερα από 45 χρόνια με την Καποδίστριας. Αυτές είναι:

  • Motorservice International
  • Schaeffler Automotive
  • Elring Klinger
  • TMD Friction
  • ZF Friedrichshafen

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το συγκρότημα Fortissimo.