Πέρασε επικεφαλής στην Τσεχία ο Nikolay Gryazin

33
10 Nikolay GRYAZIN (LVA), Yaroslav FEDOROV (RUS), Skoda Fabia R5, Sports Racing Technologies, action during the 2019 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 16 to 18, at Zlin, Czech Republic - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Τα νεαρά αστέρια του FIA European Rally Championship σε αυτοκίνητα R5 ανοίγουν τη μάχη του ανταγωνισμού σε ένα ηλιόλουστο Barum Czech Rally Zlín, με τον Nikolay Gryazin να κατέχει το προβάδισμα και τον τίτλο του ERC1 Junior να αλλάζει χέρια.

Ο Gryazin της Sports Racing Technologies ανταγωνίζεται στην Τσεχική Δημοκρατία χάρη στη χρήση του δεύτερου από τις δύο βραβεύσεις που εξασφάλισε από τον υποστηρικτή του ERC την Eurosport Events όταν κέρδισε τον τίτλο του ERC1 Junior πέρυσι.

Ένα εξαιρετικό τρέξιμο στην ειδική του Semetín (ε.δ.3) από τον Gryazin του έδωσε τον ταχύτερο χρόνο και είναι 3.9 μπροστά από τον επικεφαλής πρωταθλητή του ERC Alexey Lukyanuk της Junior Team Saintëloc να ακολουθεί δεύτερος με τον επτά φορές νικητή του Barum Czech Rally Zlín Jan Kopecký της ŠKODA Motorsport να είναι στην Τρίτη θέση μερικά δέκατα πιο πίσω.

Ο Lukyanuk πέρασε δεύτερος μπροστά από τον Gryazin στην ειδική Březová και κράτησε την θέση του παρά την πτώση πίσω από τον συμπατριώτη του, καθώς ο Kopecký έπεσε τρίτος.

Πίσω από τον Vaclav Pech της EuroOil – Invelt Team βρίσκεται στην τέταρτη θέση, μια συναρπαστική μάχη για τον τίτλο του ERC1 Junior αντιμετώπισε μια πιθανώς κρίσιμη αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Ο Filip Mareš της ACCR Czech Rally Team είναι σε μια προσπάθεια να κλείσει ένα κενό 30 βαθμών από τον Chris Ingram της Toksport WRT που κατέλαβε την Πέμπτη ταχύτερη θέση από το Ingram στην ειδική Semetín.

Ανάλογα με τους βαθμούς στα σκέλη του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, τελειώνοντας στη δεύτερη θέση και μπροστά από το Ingram είναι αρκετά πιθανό για τον Mares να κερδίσει τον τίτλο, αν και οι θέσεις τους θα αντιστραφούν θα έβαζαν αμέσως τον Ingram σε pole position για τον τίτλο.

Οι Tomáš Kostka της Kresta Racing, ο Norbert Herczig της MOL Racing Team, ο Jan Černý της ομάδα Mogul Auto Šidlo ŠKODA και ο Marijan Griebel της BRR Baumschlager Rallye & Racing Team συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα στην κατάταξη.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Paulo Nobre της ομάδας Palmeirinha στη δύσκολη ειδική Semetín, πηγαίνοντας σε ένα χαντάκι με σπασμένο δεξιό πίσω τροχό και τέθηκε εκτός αγώνα.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος ERC2 Zelindo Melegari της Loran SRL έχει επίσης πρόβλημα, με ένα θέμα κινητήριου άξονα στο μηχάνημα του Rally Abarth 124, αφού πέτυχε τον Juan Carlos Alonso στην τέταρτη θέση στην ειδική Březová.

Ο Efrén Llarena της Rallye Team Spain συνεχίζει να οδηγεί στο ERC3. Ο Erik Cais της ACCR Czech Rally Team ανέβηκε στην τελική θέση στο βάθρο, εις βάρος του Adam Březík, ο οποίος ήταν εκτός ρυθμού στην ειδική Semetín και έπεσε στην έβδομη θέση στο ERC3.