Πέρασε μπροστά στην Ισπανία ο Dani Sordo

18

Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ειδικής διαδρομής La Fatarella – Vilalva των 38,85 χλμ ο Ισπανός Dani Sordo που ήταν και ο ταχύτερος στην ειδιή διαδρομή πέρασε επικεφαής του αγώνα με +1.0 μπροστά από τον βέλγο όμοσταυλο του στα Hyundai i20 Thierry Neuville που άνοιξε την διαφορά του από τον Ott Tanak στα +6,5 δευτερόλεπτα που είναι στην Τρίτη θέση.  

Ο Elfyn Evans που σημείωσε το τρίτο ταχύτερο χρόνο στην ειδική ανέβηκε στην 4η θέση ενώ ο Kris Meeke υποχώρησε στην 5η θέση γενικής.

Η επιλογή του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Loeb να  φέρει τέσσερα ελαστικά με σκληρή γόμα απόδωσε καρπούς και τον έφερε στην 6η θέση γενικής ακολουθούμενος από τους Φινλανδούς Esapekka Lappi στην 7η, τον Jari Mati Latvala στην 8η θέση και τον Teemu Suninen στην 9η. Ο Ιάπωνας  Takamoto Katsuda συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Στην WRC2 Pro επικεφαλής είναι ο Νορβηγός Mad Ostberg ακολουθούμενος από τον πρωταθλητή της κατηγορίας Kalle Rovanpera και τον Τσέχο Jan Kopecky που είναι στην Τρίτη θέση με τον βρετανό Greensmith  να ακολουθεί πιο πίσω.

Στην 12η θέση γενικής πίσω από τον Νορβηγός Mad Ostberg  είναι ο πρωτοπόρος στην WRC 2 ο γάλλος Pierre Louis  Loupe με δεύτερο στην κατηγορία τον Kajetan Kajetanowicz που είναι 14ος γενικής.

Στον αγώνα παραμένει και ο Sebastien Ogier που έχει χάσει μαζί με το υδραυλικό τιμόνι και πολύτιμο χρόνο και στο σέρβις που ακολουθεί θα προσπαθήσει η ομάδα να επιδιορθώσει ότι προλάβει.

Περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο