Περικοπές θέσεων εργασίας από γερμανούς προμηθευτές ανταλλακτικών

18

Ο γερμανός προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Brose Group δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ότι χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία τα επόμενα τρία χρόνια, λόγω της πτώσης των κερδών, κατηγορώντας ως υπεύθυνους για την μείωση την πτώση των πωλήσεων της κινεζικής αγοράς, τις αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία και την παγκόσμια πίεση των τιμών.

Η οικογενειακή επιχείρηση, η οποία απασχολεί 26.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, δήλωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα ξεκινήσουν από την ιεραρχία και θα απλοποιήσουν την επιχείρηση, προσθέτοντας ότι θα μεταφέρουν εργασία σε χώρες χαμηλού μισθού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

“Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα… και να μειώσουμε το κόστος για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kurt Sauernheimer σε δήλωσή του.

Τον Μάιο, η Brose ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης που αποσκοπούσε στη μείωση των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ φέτος, αφού ανακοίνωσε μείωση 5% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και απογοητευτικά αποτελέσματα για το 2018.

Τον περασμένο μήνα, ακόμη ένας γερμανικός προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων η Continental δήλωσε ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας και θα κλείσει εργοστάσια τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει έναν επιβραδυνόμενο παγκόσμιο κλάδο αυτοκινήτων.