Περιμένουν στέψει οι Rovanpera και Loubet στις κατηγορίες υποστήριξης

26

Μόνο 40 αγωνιστικά χλμ απομένουν στο Wales Rally GB για τον  Kalle Rovanpera για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στην WRC2 Pro μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας μέρας του αγώνα καθώς έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα σχεδον πέντε λεπτων.

Έχοντας χάσει την πρωτοπορία στην κατηγορία από τον συμπαίκτη του στην Skoda Fabia Jan Kopecký αργά την Παρασκευή λόγω παρακέντησης, ο έφηβος Φιλανδός ανέκτησε την πρώτη θέση στη εναρκτήρια ειδική του Σαββάτου. Το πλεονέκτημα του Rovanperä όλο και μεγάλωνε καθώς ο Τσέχος συνάδελφος του τρύπησε για πρώτη φορά ελαστικό και στη συνέχεια μετά από άλλη μια σειρά από προβλήματα κατάφερε να επιστρέψει στο Llandudno  και να τελείωσε τη μέρα με διαφορά 4min 38,7sec. 

Η νίκη θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένοι από τον Rovanpera εκτός βέβαια και αν επιχειρίση αυτοχειρία για να χάσει σήμερα το στέμμα.

Ο Hayden Paddon αποσύρθηκε  με το Ford Fiesta από τρίτος μετά από την προτελευταία ειδική με διπλή παρακέντηση ελαστικών και μόνο ένα εφεδρικό τροχό είχε στο αυτοκίνητο του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Petter Solberg γύρισε πίσω το ρολόι για να οδηγήσει για τελευταία φορά στην καριέρα του σε επίσημο αγώνα πριν κρεμάσει τα γάντια. Αγωνίστηκε στην WRC 2 και είχε μια συναρπαστική μονομαχία με τον Pierre-Louis Loubet. Ο νορβηγός, οδηγός ο οποίος κέρδισε τέσσερις φορές στη Βρετανία και ανταγωνίστηκε στον τελευταίο του αγώνα μετά από μια λαμπερή σταδιοδρομία, διαπραγματεύτηκε με τον Γάλλο τρεις φορές πριν τελειώσει την μέρα με ένα πλεονέκτημα 12,5 δευτερολέπτων στο Volkswagen Polo R5.

Η παρηγοριά του Loubet είναι ότι η δεύτερη θέση στο τερματισμό σήμερα το απόγευμα θα οδηγήσει τον οδηγό της Fabia στο πρωτάθλημα με δύο γύρους να απομένουν ακόμη για την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Ο Adrien Fourmaux είναι τρίτος στο Fiesta του, περισσότερο από 2 λεπτά 30 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του Loubet. Ο Marco Bulacia είναι τέταρτος σε μια Fabia, μόνο μια ποινή 20 δευτερόλεπτα για να φτάσει αργά σε έλεγχο, τον κράτησε έξω από την τριάδα. Ο Fabio Andolfi χαλαρώνει μπροστά από τον Alberto Heller που ακολουθούν πέμπτος έκτος.

Από τους μεγάλους άτυχους του αγώνα ο ηγέτης του πρωταθλήματος ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz που αποχώρησε με το Polo για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο έφηβος Oliver Solberg έκανε μια συγκλονιστική επιστροφή μετά από μια πρόωρη έξοδο την Παρασκευή. Ο οδηγός στο πρώτο του αγώνα στο WRC, γιος του Petter ήταν ταχύτερος στις δυο εναρκτήριες ειδικές της ημέρας πριν το Polo του σταματήσει στις αρχές της τρίτης ειδικής με τεχνικά προβλήματα.