Πέτασε 41 μέτρα στο Colin’s Grest ο Meeke

58

Ο φετινός νικητής του βραβείου Colin’s Grest στο Ράλι Σουηδίας ήταν ο βρετανός Kris Meeke που πέτυχε άλμα 41 μέτρα με το Toyota Yaris.

Από το 2009, οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας καθιέρωσαν αυτό το βραβείο, για να τιμούν τη μνήμη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1995 Colin McRae, και δίδεται στον οδηγό που πετάει πιο μακριά από την τεράστια κορυφή κοντά στο τέλος της ειδικής Vargåsen. 

Η νικηφόρα προσπάθεια του Meeke με τη μεγάλη πτώση ήρθε στο δεύτερο πέρασμα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Johan Kristofferson (VW Polo R5), ο Jari Huttunen (Skoda Fabia R5) και ο Mads Østberg (Citroen C3 R5) ήταν οι άλλοι επιλαχόντες με άλματα 40 μέτρων. 

Ο Meeke, ο οποίος ολοκλήρωσε το έκτο του ράλι στην Σουηδλια, είχε εκπαιδευτεί από την McRae στις αρχές της καριέρας του και αναγνώρισε το βραβείο μέσω του Twitter.

“Τιμηθήκαμε να πάρουμε το βραβείο Crest του Colin για άλμα 41μ,” έγραψε. “Αλλά … όπως έγραψε ένας σπουδαίος ιρλανδός αθλητικός φιλόσοφος,” τα άλματα είναι για επίδειξη, οι στροφές είναι για ζύμη “!! Έτσι θα είμαστε μετά τη ζύμη στο Μεξικό”. 

Το άλμα του Meeke πλησίασε αυτό του Mads Østberg που κέρδισε το Crest Awards του Colin δυό φορές. Ο Νορβηγός ήταν ο νικητής το 2017 (42m / Ford Fiesta WRC) και το 2018 (42m / Citroën DS3 WRC). 

Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen κατέχει το ρεκόρ με ένα άλμα 45 μέτρων σε ένα Ford Fiesta R5 το 2016. Φέτος κατάφερε να κάνει άλμα 39 μέτρα στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5.