Πιέζει για επιστροφή στο WRC o Hayden Paddon

13

Δεν τα βάζει κάτω ο Hayden Paddon και διπλασιάζει τις προσπάθειες του για να επιστρέψει εκ νέου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, μετά που δεν τα κατάφερε να ξεκινήσει στο Ράλι Φινλανδίας καθώς είχε μια συντριβή πριν από τον αγώνα.

Ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία  αποκλείστηκε από το 9ο γύρο του WRC όταν είχε μια συντριβή και κατέστρεψε πριν από τον αγώνα το M-Sport Ford Fiesta World Rally Car που θα λάμβανε μέρος. Τρεις ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα δεν μπορούσαν να προλάβουν να ετοιμασουν αυτοκίνητο και αυτή  η απογοήτευση δεν έχει μετριάσει την αποφασιστικότητά του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και πάλι στην ενεργό δράση του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο Νεοζηλανδός πέταξε από τη Φινλανδία σε άλλη σειρά συναντήσεων στη χώρα του και ο ίδιος αναγνώρισε ότι αντιμετώπισε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνει για να ολοκληρώσει την επανάληψη, αλλά αποφάσισε να επικεντρώσει τις προσπάθειές του για να επιστρέψει γρήγορα στον ανταγωνισμό.

Ο Paddon δήλωσε: « Σχεδίασα να κάνω την επανάληψη, αλλά υπήρχε μια πιθανότητα να καθίσω με τους ανθρώπους στο σπίτι για να μιλήσω για επιλογές έτσι έπρεπε να πετάσω σε αεροπλάνο.

«Εργάζομαι ξεχωριστά για να βάλω ένα πακέτο μαζί για να επιστρέψω με τη MSport και πίσω στο Fiesta. Θα οδηγήσω οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε ράλι για το υπόλοιπο του έτους. Θέλω απλώς την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω.

“Θα κάνω ό, τι χρειάζεται για να είμαι εκεί. Έφτασα κοντά στη Φινλανδία και με έβλαψε πραγματικά άσχημα ότι τελείωσε η προσπάθεια μου με τον τρόπο που έκανα. Αυτό δεν πρόκειται να είναι το τέλος του χρόνου μου στο WRC. Έχω απομείνει ακόμα πολλά χρόνια σε μένα και, όπως είπα πριν από τη Φινλανδία, πιστεύω ειλικρινά ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ καλύτερα ή είμαι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή τη στιγμή ».

Ο Paddon παραμένει σταθερά στο ραντάρ της M-Sport και ο κύριος Rich Millener επιβεβαιώνει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

“Ήμασταν μαζικά απογοητευμένοι για τον Hayden και τον συνοδηγό του John Kennard,, ο τρόπος με τον οποίο έβαζαν τα πάντα μαζί ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά το απλό γεγονός είναι ότι θα χρειαζόμασταν κάποιο προϋπολογισμό για να μπορέσουμε να τον πάρουμε πίσω στο αυτοκίνητο “

Οι φήμες δείχνουν ότι το Ράλι Τουρκίας στις 12-15 Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για τον Paddon αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.