Πήρε κεφάλι ο Sebastien Ogier

37

O Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, στην αυλαία του Ράλι Σαρδηνίας που ξεκίνησε σήμερα, με τους συμμετέχοντες στον 7ο γύρο του WRC να αγωνίζονται στην σούπερ ειδική Ittiri Arena Show των 2 χλμ.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, ένα εκατοστό του δευτερόλεπτου μπροστά από τον Andres Mikkelsen με τo Hyundai i20 WRC. Ο Thierry Neuville ακολούθησε στην 3η θέση, με τον Elfyn Evans να συμπληρώνει την πρώτη τετράδα, με τους συγκεκριμένους οδηγούς να βρίσκονται στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο μοναδικός οδηγός που έχασε χρόνο ήταν ο Craig Breen, που σε μία στροφή χρησιμοποίησε το χειρόφρενο και του έσβησε ο κινητήρας του C3, με αποτέλεσμα να βρεθεί 6,4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Στην κατηγορία WRC2 τις εντυπώσεις έκλεψε ο 22χρονος ταλαντούχος Ole Christian Veiby με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5.

Η πραγματική δράση, όμως, ξεκινάει αύριο στις 09:33 με την ε.δ. Tula των 22 χιλιομέτρων, την ώρα που το σκέλος περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 126,18 χιλιομέτρων. Και με δεδομένο το γεγονός ότι οι επιφάνειες είναι βρεγμένες, ενώ αναμένεται βροχόπτωση και αύριο, τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να είναι τελείως διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει στους προηγούμενους χωμάτινους αγώνες της χρονιάς.