Πήρε κεφάλι στην ERC3 ο Efrén Llarena

45

Ο Ισπανός Efrén Llarena που υποστηρίζεται από την εθνική ομοσπονδία της χώρας του εισέβαλε στο πρωτάθλημα Junior FIA ERC3 στο Rallye των Αζορών φουριόζος σήμερα, κερδίζοντας δύο ειδικές και πήρε το προβάδισμα στην κατηγορία.

Ξεκινώντας το πρωί τρίτο γενικής, 6.6 δευτερόλεπτα πίσω από το πρωταθλητή του 2017 Junior Pedro Antunes, ο Llarena πήδηξε ευθεία στην πρώτη θέση στην ειδική Pico da Preca με τον ταχύτερο χρόνο, νικώντας τους Antunes κατά 18.5s που είχε χάσει μια τουλίπα.

Με τα ελαστικά της Pirelli τοποθετημένα στο Peugeot 208 R2 του, ο Llarena πήγε στη ειδική Vista do Rei / Feteiras για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας τον πρωινό σκέλος 13,4  από τον Elias Lundberg.

Το σουηδικό ταλέντο της ADAC Opel Rallye Junior Team είχε προβλήματα ασθένειας από τότε που άρχισε το ράλι και παρά το γεγονός ότι μόλις μπόρεσε να μιλήσει, ο Lundberg ήταν ακόμα σε θέση να αφήσει την οδήγησή του να μιλήσει.

Ο Lundberg ήταν 5ος στην ταξινόμηση ERC3 τη νύχτα, αλλά πήγε κατευθείαν από 5ος  τρίτος με μια νίκη στην ειδική Sete Cidades και στη συνέχεια πήρε τη δεύτερη θέση μακριά από τον Antunes στην SS6 για να κινηθεί στη δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις ERC3 και ERC3 Junior.

Ο Sindre Furuseth έχασε πάνω από 10 δευτερόλεπτα στην Sete Cidades, πέταγοντας τον οδηγό του Saintéloc Racing από την δεύτερη στην τέταρτη θέση, αν και επέστρεψε στην τρίτη με ισχυρό χρόνο στην Vista do Rei / Feteiras και απέμεινε μόλις 1,5s πίσω από το Lundberg.

32 ANTUNES Pedro (prt), LOPES Paulo(prt), FPAK Portugal Team ERC, Peugeot 208 R2, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Παρά το γεγονός ότι έχασε πίσω από το προβάδισμα στην τέταρτη θέση σήμερα το πρωί, ο Antunes εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ στον αγώνα, μόλις 2,2 δευτερόλεπτα πίσω από Furuseth και 17,1 δευτερόλεπτα πίσω από Llarena.

Με τον Roland Stengg να αναγκάζεται να αποσυρθεί πριν από τον αγώνα μετά από μια συντριβή σε δοκιμασίες, αφέθηκε στον Simon Wagner να υποστηρίξει την τιμή της Team Stengg Motorsport. Ήταν σε θέση να αναρριχηθεί από έβδομος πέμπτος στο ERC3 Junior, παρά τη βλάβη στο τιμόνι που υπέστη στην ειδική Pico da Preca.

Ο οδηγός της Peugeot Rally Academy, Yohan Rossel, έπεσε από τρίτος στην έκτη θέση στο ERC3, αν και η πτώση του στον πίνακα βαθμολογίας υποχώρησε από τον Steve Røkland που αναγκάστηκε να αποσυρθεί με την αποτυχία του μετωπιαίου κινητήριου άξονα μετά από το χτύπημα ενός βράχου.

Ο Erik Cais είναι τώρα έκτος στο ERC3 Junior πριν από την ACCR Τσεχίας Rally Team cohort Jan Talaš, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το κινητήρα, αλλά πέρασε και ο Roman Schwedt της Team Romo, ο οποίος είναι ογδόος στο ERC3 Junior.

Ο συντροφικός επικεφαλής της ACCR Dominic Brož είχε έναν εφιάλτη στην Sete Cidades, χτυπώντας έναν τοίχο για να σταματήσει και να αλλάξει μια παρακέντηση. Καθώς ο Brož διέσχισε την ειδική, το αυτοκίνητό του έχασε τον μπροστινό δεξί του τροχό, αναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί επί τόπου.

Ο Grégoire Munster αναγκάστηκε να σταματήσει με ηλεκτρικό πρόβλημα στην Sete Cidades, και ο Sean Johnston της Saintéloc ανέβηκε στην P10 στο ERC3 και η συμπαίκτη του Cede Munnings στην Ρ11.