Πήρε ρυθμό ο Lukyanuk και ανοίγει τη διαφορά

30
02 LUKYANUK Alexey (RUS), EREMEEV Dmitry (RUS), Team Sainteloc Junior Team,Citroen C3 R5, action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy - Photo Frédéric Le Floc'h / DPPI

Συνεχίζει τον ρυθμό του ο Alexey Lukyanuk στο Rally di Roma Capitale, εναρκτήριο γύρο του φετινού πρωταθλήματος ERC FIA 2020. Για πρώτη φορά μετά από ένα εντυπωσιακό ρυθμό κέρδισε την 4η συνεχόμενη ειδική διαδρομή το δεύτερο πέρασμα από την Pico-Greci 13,4 χλμ για να ανοίξει το προβάδισμα του στα +23.6 από τον δεύτερο Basso τον περσινό νικητή του αγώνα.

Δεν οδηγούσε αλλά πετούσε ο Craig Breen σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο για να ανεβεί στην Τρίτη θέση της κατάταξης. Τα αποτελέσματα της διαδρομής που ήταν αρκετά βρώμικη με πολλές πέτρες στο οδόστρωμα από το πρώτο πέρασμα έφεραν και ανακατατάξεις στην δεκάδα. Ο Ούγγρος Herczing Norbert είχε παρακέντηση ελαστικού και στη ατύχημα που αναγκάστικε να αποχωρήσει.

Τρίτο ταχύτερο χρόνο στο πέρασμα του από την διαδρομή σημείωσε ο νεαρός Oliver Solberg και ανέβηκε στην 4η θέση με το Ρουμάνο πρωταθλητή Simone Tempestini να υποχωρεί στην Πέμπτη θέση και να δηλώνει « ήταν μια πολύ βρώμικη ειδική». Ακολουθά ο γερμανός Fabian Kreim που συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη κάλυψαν την διαδρομή δεκαπέντε πληρώματα μέχρι τώρα. Περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο.

Χρυσόστομος Κυλίλης