Πιθανό να γίνουν άλλοι δυό αγώνες επί ιταλικού εδάφους φέτος στην F1

11

Μια εβδομάδα μας χωρίζει από τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς στην Formula 1 που ως γνωστό θα γίνει στην Αυστρία.

Με την αδράνεια όλους αυτούς τους μήνες από τον Μάρτιο λόγο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊου το φετινό πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί και η Media Liberty έχει ανακοινώσει πρόγραμμα 8 αγώνων μέχρι την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη.

Οι αγώνες ως γνωστό θα γίνουν χωρίς θεατές και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες η Ferrari διεξήγαγε δοκιμές στη ιδιόκτητη πίστα της στο Mugello, με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc να οδηγούν την SF71H, προκειμένου να μπουν ξανά σε ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα ξεκινά στις 3 Ιουλίου.

Καθώς η Media Liberty δεν έχει ανακοινώσει τους υπόλοιπους αγώνες για την φετινή χρονιά η πίστα του Mugello ενδέχεται να φιλοξενήσει κάποιο GP φέτος.

Συγκεκριμένα ο αγώνας στην πίστα της Ferrari είναι πιθανό να διεξαχθεί στις 11-13 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα μετά το GP της Monza, με το συγκεκριμένο GP να γίνεται το 1.000στο στο οποίο θα συμμετέχει η Scuderia.

Από όσα λέγοναι και γράφωνται πιθανό είναι το σενάριο να διεξαχθεί ακόμη ένα GP επί ιταλικού εδάφους, αφού και η πίστα της Ίμολα πιέζει για να φιλοξενήσει και αυτή έναν φετινό αγώνα της Formula 1, στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων για το 2020.