Πολύ καυστικός ο Lewis Hamilton

22

Πέραν από την πανδημία του κορωνοϊου τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα όσα συμβαίνουν με το βιαιό ξέσπασμα του κόσμου με αφορμή την δολοφονία του George Floyd.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, ο βρετανός Lewis Hamilton ήταν πολύ καυστικός σε σχόλια τα οποία έχει κάνει για το θέμα αυτό. Έγραψε πως ένιωσε “πλημμυρισμένος με οργή” καθώς παρότρυνε τους ανθρώπους να μιλήσουν ενάντια στον ρατσισμό και να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη.

Ο Βρετανός πιλότος που επέκρινε την Formula 1 την Κυριακή 31 Μαίου για τη σιωπή της σχετικά με τη δολοφονία του George Floyd, η οποία πυροδότησε ένα “κύμα οργής” και βίαιων διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε πολλά κράτη του κόσμου, έγραψε στα social media του:

«Η εβδομάδα που πέρασε ήταν τόσο… σκοτεινή, δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Ένιωσα τόσο θυμό, θλίψη και δυσπιστία σε αυτά που έχουν δει τα μάτια μου. Είμαι τελείως πλημμυρισμένος με οργή όταν βλέπω μια τέτοια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των ανθρώπων μας. Η αδικία που βλέπουμε να αντιμετωπίζουν οι αδελφοί και οι αδελφές μας σε όλο τον κόσμο ξανά και ξανά είναι αηδιαστική και πρέπει να σταματήσει.

Όσοι από εμάς είμαστε μαύροι, καφέ ή ενδιάμεσοι το βλέπουμε κάθε μέρα και δεν πρέπει να αισθανόμαστε σαν να γεννηθήκαμε ένοχοι, να μην ανήκουμε ή να φοβόμαστε τη ζωή μας με βάση το χρώμα του δέρματός μας.

Δυστυχώς, η Αμερική δεν είναι το μόνο μέρος όπου ζει ο ρατσισμός και συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε ως άνθρωποι όταν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το σωστό. Μην μένετε σιωπηλοί, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σας. Black Lives Matter.

Η Formula 1 τελικά “έσπασε τη σιωπή της”, γράφοντας στο Twitter:

Στεκόμαστε μαζί σας και σε όλους τους ανθρώπους στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Είναι ένα κακό που κανένα άθλημα ή κοινωνία δεν είναι πραγματικά απρόσβλητο. Και μόνο μαζί μπορούμε να το αντισταθούμε και να το εξαλείψουμε. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.