Πως θα κάνουν διακοπές οι οδηγοί της Toyota Gazoo Racing

37

Το πρώτο μισό της σεζόν του WRC ήταν αρκετά καλό για την ομάδα της Toyota Gazoo Racing και το τρίο των οδηγών της Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke.

Οι οδηγοί και οι ομάδες καθόλη την διάρκεια της χρονιάς κάνουν μια περιοδία από χώρα σε χώρα γνωρίζουν τόπους και χώρες. Λες και είναι σε συνεχείς διακοπές. Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα πράγματα καθώς είναι σε συνεχή πίεση και άγχος για τον αγώνα και την προετοιμασία. Περίοδος διακοπών και ξεκούρασης για μερικές εβδομάδες πριν επιστρέψουν και πάλι στην αγωνιστική δράση και ο καθένας με τον δικό του τρόπο και όπως το νοιώθει θέλει να περάσει και κάποιες μέρες με την οικογένεια χωρίς τις σκοτούρες της δουλειάς.

Το wrc.com ξεκίνησε να αποκαλύπτει μερικά σχέδια των οδηγών πως θα περάσουν τις διακοπές τους και κάνει αρχή με τους οδηγούς της Ιαπωνικής ομάδας που έχει ως βάση την Φινλανδία.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Tänak έμεινε στη νότια ευρωπαϊκή ηλιοφάνεια μετά το Ράλι Ιταλία.

“Η Εσθονία είναι μεγάλη,” είπε, “και τα καλοκαίρια μπορεί να είναι πραγματικά καυτά όπως της Ισπανίας, αλλά μερικές φορές μπορούν επίσης να είναι λίγο σαν την Ουαλία! Θα πρέπει να είμαι αρκετά τυχερός με τον καιρό στην πατρίδα μου, έτσι πηγαίνουμε κάπου όπου η ηλιοφάνεια είναι εγγυημένη είναι πολύ ωραίο για τα παιδιά. Έχουμε κάποιες οικογένειες και φίλους μαζί μας, έτσι είναι καλό, αλλά αυτό είναι πραγματικά η μοναδική γιορτή για μένα με την οικογένεια μου.”

Ο Tanak μαζί με τους συμπαίκτες του θα διακόψουν για λίγες μέρες τις διακοπές τους καθώς η ομάδα έχει προγραμματίσει δοκιμές για το Neste Rally Finland και το ADAC Rallye Deutschland.

Ο Βρετανός Meeke, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος με σχέδιο για φινλανδικές διακοπές πριν από το Neste Rally Finland, αγώνα που κέρδισε το 2016.

“Αμέσως μετά την Ιταλία πήγα πίσω για μια εβδομάδα στην Ιρλανδία”, είπε ο Meeke. “Στη συνέχεια βρισκόμουν στη Φινλανδία για μια ημέρα δοκιμών. Σπίτι για τέσσερις ημέρες στην Ανδόρα, στη συνέχεια στη Γερμανία για μια ημέρα δοκιμών πάλι πίσω στην Ανδόρα για τρεις μέρες στη συνέχεια στη Γερμανία, στο σπίτι στην Ανδόρα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια στη Φινλανδία για ένα δεκαπενθήμερο σε ένα εξοχικό σπίτι – μόνο εγώ, η οικογένεια, σάουνα και μια μεγάλη λίμνη.

Ο Meeke προσβλέπει στο διάλειμμα, αλλά παραδέχεται ότι μπορεί να χάσει το ποδήλατό του και τους λόφους και τα βουνά στην Ανδόρα. Μπορεί να βρω ένα ποδήλατο, αλλά οι λόφοι και τα βουνά είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν στη μέση της Φινλανδίας.

Μετά από μια εβδομάδα στη Ρώμη και ο Latvala κατευθύνεται προς τις λίμνες της Φινλανδίας. Αν και είναι η πατρίδα μου είπε: “Αγόρασα ένα εξοχικό το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου”. “Είναι κοντά στη Saimaa, τη μεγαλύτερη λίμνη στη Φινλανδία. Ανυπομονώ για κάποιο χρονικό διάστημα να απολαύσω ξεκούραση στο εξοχικό μου σπίτι. Είναι αστείο, όταν είσαι μακριά από όλα σε αυτό το είδος τόπου, τότε κάπως επιστρέφεις στη φύση λίγο. Βρίσκεις πράγματα που πρέπει να κάνεις, να εργάζεσε στη σάουνα ή στη φωτιά για τη σάουνα ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει πάντα κάτι για να είμαι απασχολημένος και στη συνέχεια κολύμπι. Θα είναι καλό να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα για να καθαρίσουμε το μυαλό μας λίγο.

“Στη Φινλανδία έχουμε τους δύο μήνες σαν αυτό όταν παίρνουμε το ζεστό καιρό και τον ήλιο, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου”. συμπλήρωσε