Που θα περάσουν τις διακοπές τους οι Evans και Suninen

27

Το παγκόσμιος πρωτάθλημα βρίσκεται σε διακοπές για μερικές εβδομάδες μέχρι τον επόμενο αγώνα που θα γίνει τις πρώτες μέρες του Αυγούστου στην Φινλανδία. Μετά τους οδηγούς της Toyota Gazoo Racing και οι οδηγοί της M-Sport Ford έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για τη συνέχεια.

Ο Ουαλός οδηγός της M-Sport Ford Elfyn Evans βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών και ξεκινάει τις καλοκαιρινές του διακοπές για να χαλαρώσει και να κάνει απολογισμό από την συγκομιδή που είχε στους πρώτους οκτώ γύρους του πρωταθλήματος.

Όπως και πολλοί από τους συναδέλφους του, ο Evans δεν ενδιαφέρεται για τα αεροδρόμια και τα τρόλεϊ των αποσκευών όταν είναι μακριά από την εργασία του.

“Το τμήμα ταξιδιού της εργασίας είναι το μόνο στοιχείο που δεν είμαι πραγματικά τόσο έντονος», είπε. “Αν έχω την ευκαιρία να αποφύγω ένα αεροδρόμιο, θα το κάνω ευτυχώς.

“Είμαι πολύ τυχερός που είμαι, μόνο 15 λεπτά περίπου από την πλησιέστερη παραλία, οπότε μπορώ να κάνω μια κλήση μόλις μάθουμε πως θα είναι ο καιρός. Πιθανότατα θα πάρουμε κάποιες μέρες σε ένα εξοχικό σπίτι κάπου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που νιώθω χαλαρός να τακτοποιώ τα κανονικά πράγματα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος»

“Έχω πάει πολύ μακριά από το σπίτι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, είναι καλό να κάνουμε κάποιες εργασίες που γίνονται γύρω από το σπίτι.”

Ο συμπαίκτης του Evans, Teemu Suninen, βρίσκεται σε παρόμοιο μήκος κύματος και μόνο ένα βαθμό πιο πίσω στο πρωτάθλημα.

Ο Suninen πρόσθεσε: “Πού πάω διακοπές; Πάω στη Φινλανδία! Ω, και στην Εσθονία για μερικές ημέρες! ” Φυσικά θα διακόψουμε μαζί με τον Evans για να λάβουμε μέρος στο Otepää για το Ράλι της Εσθονίας (12-14 Ιουλίου). Θα οδηγείσω το ολοκαίνουργιο Fiesta R5 της M-Sport Ford ενώ ο Evans θα τρέξει με το Fiesta WRC.

Ο Suninen συνεχίζει: “Στις καλοκαιρινές διακοπές, ο φινλανδικός λαός δεν πάει πολύ μακριά. Ίσως θα πάμε για λίγο στο βορρά ή στις λίμνες, αλλά δεν είναι τόσο πολύς χρόνος να πετάξουμε. Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι πραγματικά μεγάλα στο σπίτι για μένα».  Είπα στους φίλους μου: ” Απλά κλείστε κάτι και αποφασίστε, και πείτε μου πού πηγαίνω! “