Πρεμιέρα με νίκη για τον Kristensson στην Junior WRC

42

Μετά από μια καλή εμφάνιση ο Σουηδός Tom Kristensson ευχαρίστησε τους ένθερμους οπαδούς του κατευθύνοντας το Ford Fiesta R2 σε μια άνετη νίκη 31,2 δευτερολέπτων στην τετραήμερη μάχη χιονιού και πάγου, στον πρώτο γύρο της σειράς πέντε αγώνων στο πρωτάθλημα FIA Junior WRC.

O Kristensson έκανε ένα άμεσο αντίκτυπο μετά την αναβάθμιση του στο παγκόσμιο επίπεδο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο κέρδισε την κατηγορία Junior κάτω των 27 ετών την περασμένη σεζόν. 

Μετακόμισε στην πρωτοπορία του αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο μακροπρόθεσμος ηγέτης και συμπατριώτης του Dennis Rådström κατέρρευσε κρατώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Kristensson δεν έλαβε κανένα ρίσκο στο σύντομο σημερινό τελικό σκέλος για να σφραγίσει μια πειστική νίκη, παρά τη νίκη του μόνο σε μία από τις 19 ειδικές ταχύτητας.

“Είχα ένα σχέδιο και έμεινα σε αυτό. Το μεγαλύτερο σημείο για μένα δεν ήταν να κάνω λάθη. Βρήκα το σωστό ρυθμό και παρέμεινα ήρεμος και αν και υπήρχαν κάποιες στιγμές, αισθάνομαι καλά τώρα. Προσβλέπω πραγματικά στην υπόλοιπη σεζόν “, δήλωσε ο Kristensson.

Ο πρώην πρωταθλητής Poom τελείωσε 2 λεπτά 38.0 δευτερόλεπτα από τον Jan Solans της Ισπανίας, αδελφό του πρωταθλητή Nil του 2017.

Ο Tom Williams από τη βρετανία πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Sean Johnston, ενώ ο Martins Sesks ανέκαμψε στην έκτη μετά την αποχώρησή του την Παρασκευή με ένα μηχανικό πρόβλημα.

Ο Rådström τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση μετά την επανεκκίνηση του σήμερα και κέρδισε ένα μεγάλο αριθμό βαθμών μπόνους κερδίζοντας 12 από τις 19 ειδικές του αγώνα.