Πρόεδρος της Renault-Nissan BV ορίζεται ο Thierry Bollore

33

Η Renault ανακοίνωσε ότι ο νέος CEO της, Thierry Bollore, είναι από τις 12 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Renault-Nissan BV, της εταιρείας holding που συντονίζει τις δράσεις της συμμαχίας.

Σε επίσημη δήλωσή της, η Renault ανέφερε επίσης ότι ο κρατούμενος εδώ και τρεις περίπου μήνες στις φυλακές του Τόκιο, Carlos Ghosn, εξακολουθεί να είναι μέλος του ΔΣ της Renault, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της 24ης Ιανουαρίου, η Renault επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ο κ. Ghosn παραιτήθηκε από τις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά παραμένει, από την ημερομηνία του παρόντος, μέλος του ΔΣ της Renault SΑ», ανέφερε η εταιρεία.

Και προσθέτει:

«Ο κ. Ghosn διατηρεί, από την ημερομηνία αυτή, τις θέσεις του στο πλαίσιο της Alliance Rostec Auto BV και της Renault do Brasil».

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Renault και Nissan έχουν προσλάβει τη γαλλική ελεγκτική εταιρεία Mazars για να ερευνήσουν τα οικονομικά της Renault-Nissan BV, η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Thierry Bollore, νυν αναπληρωτής του Ghosn στη Renault, αντικατέστησε τον γαλλο-λιβανέζο μάνατζέρ στη θέση του CEO στη γαλλική εταιρεία στις 24 Ιανουαρίου. Ο πρώην πρόεδρος της Michelin, Jean-Dominique Senard, διορίστηκε από το ΔΣ της Renault στη θέση του Προέδρου.

Ο πρόεδρος της Renault θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Motor στις αμέσως επόμενες μέρες για να εξετάσουν τους τρόπους για να εδραιώσουν τη συνεργασία τους μετά την αποχώρηση του πρώην αρχηγού της συμμαχίας Garlos Ghosn.

O Jean-Dominique Senard θα επισκεφθεί την έδρα της εταιρείας στην Γιοκοχάμα για να συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας και να γνωρίσει καλύτερα τον ιαπωνικό εταίρο της.

« Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa είναι πρόθυμος να ενημερώσει και να εξοικειώσει τον Senard με τις δραστηριότητες της Nissan και της Alliance για να βελτιστοποιήσει τη δουλειά τους μαζί» ανάφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωση της.

Νωρίτερα, ο Saikawa ανάφερε στα ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι επιθυμούσε να εξομαλύνει τις σχέσεις της Nissan-Renault που έχουν στραγγαλιστεί τους τελευταίους μήνες μετά τη σύλληψη του Ghosn στο Τόκιο και την άμεση απόλυση του ως προέδρου της Nissan.

“Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να σταθεροποιήσουμε τη σχέση”, ανέφερε ο Nikkei Saikawa. “Θέλουμε να μάθει περισσότερα για τη διοίκηση της Nissan.”

Τα νέα του Kyodo ανέφεραν ότι ο Senard θα επισκεφθεί για δύο ημέρες από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Senard, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ελαστικής εταιρίας Michelin, προσχώρησε στην Renault ως πρόεδρος στα τέλη Ιανουαρίου, αφού ο Ghosn αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ύστερα από τη σύλληψή του για ισχυρισμούς περί οικονομικών παραπτωμάτων.