Προσαρμογή σε νέα δεδομένα για τους οδηγούς της Formula 1

15

O Αυστραλός πιλότος της Formula 1,  Daniel Ricciardo εκ φύσεως του είναι ένας πολύ εγκάρδιος τύπος τόσο για τους συμπαίκτες τους όσο και τους απλούς θεατές και το δείχνει έμπρακτα με τις χειραψίες και τα εναγκαλίσματα.

Θα βρεθεί όμως σε δύσκολη θέση την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα έχουμε επανέναρξη της αγωνιστικής χρονιάς 2020 στην Αυστρία κάτω από τα νέα αυστηρά μέτρα υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Αυτό το παραδέχθηκε σε δηλώσεις που έκανε χθές Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη που τόνισε ότι θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός.

«Είμαι μια αγκαλία…μου αρέσει να αγκαλιάζω τους ανθρώπους και αυτό πρέπει να αλλάξει» είπε ο ενθουδιώδης Αυστραλός οδηγός σε δημοδιογραφική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθές Παρασκευή η Renault F1.

« Πρέπει να αλλάξω συνήθεια, πρέπει να διατηρήσω την απόσταση μου καθώς αυτό απαιτούν τα μέτρα. Θα βρούμε όμως άλλους τρόπους να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλο, ειδικά μετά από ένα καλό αποτέλεσμα. Απλώς προφανώς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε αυτό το πράγμα μακριά και έξω από την ομάδα»

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 2020 θα ξεκινούσε στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου και ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς ένας υπάλληλος της McLaren έδειξε θετικός στο τέστ για τον Covid-19.

O Ricciardo αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην πίστα στον αγώνα στο Αμπού Νταμπι τον Δεκέμβριο πέραν από την εμπλοκή που είχε στα esport.

Θυμίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα που είχαμε διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας ελέως κορωνοϊου ο Αυστραλός πιλότος που λήγει με το τέλος της φετινή χρονιάς του στην Renault έχει υπογράψει συμβόλαιο με την McLaren για τα επόμενα χρόνια.

Παραδέχθηκε επίσης ότι προσπαθεί μέσα από την καθημερινότητα όλο αυτό το διάστημα να προσαρμοστεί στα νέα φυσιολογικά δεδομένα που θα έχουμε μπροστά μας. «Οι αλλαγές στον τρόπο ζωή μας περιλαμβάνουν την μάσκα, τα γάντια και το συχνό πλύσιμο χεριών και την απολύμανση των πακέτων από τα σούπερ μαρκετ.

«Επιστρέφοντας από το σούπερ μαρκετ μάθαμε και απολυμαίνουμε τα πακέτα που αγοράστηκαν πριν τα τοποθετήσουμε στα ερμαράκια. Απλώς κάνεις αυτά τα επιπλέων βήματα που φαίνονται σίγουρα απαραίτητα για τώρα» ανάφερε.

Από την πλευρά του ο γάλλος συμπαίκτης του στην Renault Esteban Ocon δήλωσε:

«Περιμέναμε τόσο πολύ καιρό για να επιστρέψουμε στους αγώνες και θα ήταν κρίμα και επικύνδινο για όλους μας να το διακινδυνεύσουμε» για να συμπληρώσει ο 23χρόνος οδηγός.

«Αλλάζω τα πάντα, δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που κάνω το ίδιο στη ζωή μου σήμερα. Όταν ταξιδεύω ή μόλις βγαίνω για τα απαραίτητα στο σούπερμαρκετ και για φαγητό λαμβάνω μέτρα αυτοπροστασίας»

«Θα ήταν τρελό να περίμενα τόσο καιρό και να προετοιμαστώ για να φτάσω εδώ και να θρεθώ θετικός στη δοκιμή πριν τον αγώνα … οπότε είμαι σίγουρα πολύ προσεκτικός και αποφεύγω της μαζικότητα του κόσμου»