Προσβλέπει στο ράλι Κανάριας ο Norbert Herczig

29

Ο Norbert Herczig έχει ήδη επικεντρωθεί στο Rally Islas Canarias που θα αποτελεί τον δεύτερο γύρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA που ξεκίνησε την δεύτερη του παρουσία σε αυτό με τη συνταξιοδότησή του στις Αζόρες.

Ο Herczig έκανε το πρώτο του αγώνα στο ERC φέτος με ένα αγωνιστικό της MOL Volkswagen Polo GTI R5, αλλά αντιμετώπισε ένα δύσκολο έργο το οποίο έτρεχε πρώτος στο δρόμο την δεύτερη μέρα.

Ο Ούγγρος οδηγός αντιμετώπισε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση στην πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους την Παρασκευή όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης.

“Μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση υπήρχε μια σφιχτή, αριστερή στροφή”, εξήγησε ο Herczig. “Άρχισα να γυρίζω αλλά το τιμόνι είχε κολλήσει και δεν κινήθηκε. Έπρεπε να αντιστρέψω, προσπάθησα να συνεχίσω, αλλά ένιωθα ότι το τιμόνι χειροτέρευε και χειροτερευέ σε κάθε στροφή, έτσι τελικά σταμάτησα.

“Για να είμαι ειλικρινής είμαι πολύ απογοητευμένος. Ήρθα στις Αζόρες με ένα πολύ καλό συναίσθημα και μπορώ να σας πω ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ετοιμαστούμε. Αλλά πράγματα όπως αυτό συμβαίνουν μερικές φορές. Τώρα δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε, απλά να προχωρήσουμε και να καταφέρουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το επερχόμενο ράλι των Καναρίων ».