Πρωταθλητής στην WRC2 Pro ο Kalle Rovanpera

15

O Kalle Rovanpera εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο στην WRC2 Pro, μετά την 5η του φετινή νίκη στο Wales Rally GB που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Ο 19χρονος Φιλανδός, ο οποίος ανταγωνίστηκε στην πρώτη του πλήρη σεζόν στο WRC, γιόρτασε την επιτυχία του μετά από την επικράτηση του από τον συμπαίκτη του στην Skoda Fabia, Jan Kopecký, με 4 λεπτά 47 δευτερόλεπτα στους λασπωνένους δασικούς δρόμους της Ουαλίας.

Ο Rovanperä τέθηκε επικεφαλής του αγώνα από την έναρξη του την Πέμπτη το βράδυ πριν από την παρακέντηση που είχε όπου επέτρεψε στον συμπαίκτη του να ανεβεί στην πρώτη θέση. Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχε ο Kopecký τον καθυστέρησε το Σάββατο για να αφήσει τον Rovanperä με καθαρό προβάδισμα να φτάσει στη νίκη

Τρίτος τερμάτισε ο Gus Greensmith, ο Βρετανός τελείωσε περισσότερο από 40 λεπτά πιο πίσω όταν κατάστρεψε την πίσω ανάρτηση του Ford Fiesta, μετά που κτύπησε μια πέτρα το πρωί του Σαββάτου.

Τα συναισθήματα του φινλανδού νεαρού οδηγού ήταν αρκετά μεγάλα, καθώς ο αγαπημένος φίλος του Petter Solberg κέρδισε την WRC 2 στο αποχαιρετιστήριο ράλι του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, τέσσερις φορές νικητής του Rally GB, οδήγησε το Volkswagen Polo στο βάθρο στο Llandudno με πλεονέκτημα 18,8 δευτερολέπτων έναντι της Fabia του Pierre-Louis Loubet.

Το ζευγάρι αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια για την πρώτη θέση το Σάββατο πριν ο Solberg τερμάτισει στο ψηλότερο σκαλί, καθώς ο Loubet ήταν ικανοποιημένος και με τον τερματισμό στην δεύτερη θέση, γεγονός που τον προώθησε στο πρωτάθλημα με δύο γύρους να απομένουν.

Ο Solberg που στην πίο κάτω φωτογραφία είναι με τους πρώην διευθυντές της ομάδας David Richards (Subaru) και τον Malcolm Wilson (Ford)  παρέδωσε αναμνηστικά κράνη μετά το τερματισμό του στο βάθρο, καθώς ολοκλήρωσε την καριέρα του στους αγώνες ράλι σε ηλικία 44 ετών.

Ο Adrien Fourmaux συμπλήρωσε την τριάδα σε ένα άλλο Fiesta, με περαιτέρω διαφορά 2min 31.8sec. Ο Γάλλος έκλεψε την θέση από τον Βολιβιανό νεαρό οδηγό Μάρκο Μπουλάσια, ο οποίος τερμάτισε 18,3 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Ιταλός Fabio Andolfi και ο χιλιανός Alberto Heller συμπλήρωσαν τους πρώτους έξι στην κατηγορία WRC 2.

Ο 18χρόνος Oliver Solberg, που για πρώτη φορά έτρεξε σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και μάλιστα ανταγωνιστής του πατέρα του ο οποίος πέρασε τον έλεγχο οδήγησης μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πριν από τον αγώνα, είχε ένα γεμάτο σαββατοκύριακο. Μετά την αποχώρησή του την Παρασκευή και το Σάββατο, επέστρεψε για τρίτη φορά στον αγώνα την Κυριακή και κέρδισε τις δύο πρώτε ειδικές πριν γυρίσει στη συνταξιοδότηση.