Πρωταθλήτρια του Women Series η Janie Chadwick

8

Στην πίστα του Brands Hatch της Αγγλίας έπεσε η αυλαία του πρώτου πρωταθλήματος Women Series, του πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας που λαμβάνουν μέρος μόνο γυναίκες.

Η οδηγός ανάπτυξης της Williams F1 Janie Chadwick έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια στο πρωτοποριακό νέο πρωτάθλημα αποκλειστικά για γυναίκες. Η βρετανίδα πέραν από τον τίτλο πήρε και το βραβείο ύψους 500.000 δολαρίων, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της να φτάσει στη Formula 1.

Η 21χρονη Chadwick τερμάτισε στην 4η θέση του αγώνα, θέση αρκετή για να της χαρίσει το πρωτάθλημα. Η Chadwick στέφθηκε πρωταθλήτρια με 110 βαθμούς, με την Ολλανδέζα Beitske Visser να τερματίζει στην 2η θέση με 100 βαθμούς και την Alice Powel στην τρίτη με 76 βαθμούς.

Η Chadwick μετά το τέλος του αγώνα ήταν τόσο πανευτυχής που δεν μπορούσε να αθρώσει λέξης και να κάνει δηλώσης

«Αυτή τη στιγμή έχω πολλά μικτά συναισθήματα» και λούστηκε στα κλάματα «συγχωρέστε με…»

Η βρετανίδα οδηγός από το Bath δικαιωματικά μπορεί να πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός νικητής του βρετανικού πρωταθλήματος GT και νικήτρια βρετανικού αγώνα F3 με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στην καριέρα της.

Με την προσθήκη και του πρωταθλήματος του W Series στο πάλμαρε της αναγνωρίζει την ιστορική για αυτή σημμασία του θριάμβου της που την κατατάσσει ως την πιο σημαντική της μέχρι τώρα καριέρας της και λέει:

«Είναι μακρύτερα το υψηλότερο μου επίτευγμα» τόνισε στα ΜΜΕ και συμπλήρωσε «Νομίζω ότι αυτή η χρονιά ήταν μια από τις πιο σκληρές χρονιές που είχα. Οι ανθρώποι θα με κρίνουν στην συνέχεια από τις επιδόσεις μου. Στη φετινή χρονιά δοκιμάστηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και δικαιώθηκα πιστεύω από τα αποτελέσματα μου και δικαίωσα και όλους όσους πίστευσαν σε μένα»

Για να ολοκληρώσει λέγοντας:

«Νομίζω ότι πάντα ήξερα μετά τις πρώτες συναντήσεις με την ομάδα και μετά την πρώτη διαδικασία αξιολόγησης πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η σειρά αγώνων γυναικών. Αλλά αυτό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Υπάρχουν μια σειρά από ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και τις επιδόσεις μου και σίγουρα περισσότερο από όλους η Williams και θα ήθελα πολύ να τους ευχαριστήσω»

«Αυτό είναι ένα επίτευγμα φανταστικό. Όλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε το ίδιο πράγμα για να πάρουμε περισσότερες γυναίκες στο να λαμβάνουν μέρος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και μας υποτιμούν ελπίζω η κριτική αυτή να σταματήσει τώρα και να προσπαθήσουν και άλλες γυναίκες να κάνουν αυτό που κάνω εγώ τώρα».