Προθερμαίνεται για την Σαρδηνία ο Mad Østberg

27

O Νορβηγός Mad Østberg είναι έτοιμος αυτή την βδομάδα στην Ιταλία να εφαρμόσει το δεύτερο μέρος της στατηγική τους στο Ράλι Σαρδηνίας, 7ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Υποσχέθηκε μια «μεγάλη ώθηση» στο περίπλοκο χωμάτινο αγώνα μετά από την εκμάθηση του C3 της Citroen κατά τη διάρκεια του πρώτου χωμάτινου αγώνα στο αυτοκίνητο, όταν τερμάτισε στην 6η θέση γενικής στο Rally de Portugal Vodafone τον περασμένο μήνα.

“Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της ώθησης όπου μπορείς και της υπεράσπισης όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να σπάσει το αυτοκίνητο. Έμαθα πολλά για το WRC C3 στην Πορτογαλία και κατέληξα να επιδεικνύω κάποια αρκετά αξιοπρεπή ταχύτητα “, δήλωσε ο Νορβηγός.

Ο Østberg προσδιόρισε την ισορροπία αναστολής και πλαισίου του C3 σε περιοχές βελτίωσης πριν από μια δοκιμή στη Σαρδηνία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Είναι η αναστολή όπου νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολύ περισσότερη πρόσφυση. Έχουμε πραγματικά καλή και ισχυρή αναστολή στο αυτοκίνητο και πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε πλήρως.

“Επίσης, η ισορροπία του πλαισίου είναι κατά τη γνώμη μου κάτι που πρέπει να εργαστούμε. Έχουν εισαγάγει μια νέα γεωμετρία στο αυτοκίνητο και λειτουργεί καλά, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να πάρουμε τα πάντα καλά ισορροπημένα » , είπε στον wrc.com.

Ο γάλλος κατασκευαστής εισήγαγε έναν νέο οπίσθιο άξονα στο YPF Rally της Αργεντινής τον Απρίλιο, ο οποίος ήταν καλά δεκτός από τους οδηγούς. Ήταν η τελευταία σε μια σειρά αλλαγών για να παρέχει πιο συνεπή χειρισμό και να βελτιώσει την εμπιστοσύνη των οδηγών.

Ο Østberg μεταφέρει την εμπειρία της Σαρδηνίας στον έβδομο γύρο της σεζόν. Έχει 10 εκκινήσεις στο συγκεκριμένο αγώνα και τερμάτισε στην δεύτερη θέση το 2014. Στον αγώνα με τα χρώματα της γαλλικής ομάδας συμμετέχει και ο Βρετανός Craig Breen και αυτή θα είναι η 3η του με την Citroën φέτος.