Πρώτος θα ξεκινά ο Ricardo Teodósio

54

Ο Ricardo Teodósio θα είναι ο πρώτος οδηγός που θα ξεκινά στις ειδικές του σημερινού δεύτερου σκέλους του Rallye των Αζορών  που αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA.

Τα μάτια των φίλων και όλων των εμπλεκομένων θα είναι στραμμένα στους διαγωνιζομένους που θα έχουν να καλύψουν συνολικά 108 αγωνιστηκά χιλιόμετρα.

Ο σημερινός πρωτοπόρος στην βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Teodósio, είχε ξεκινήσει την χθεσινή μέρα στην όγδοη θέση γενικής αλλά είχε πέσει στην P10 μετά τη γραμμή τερματισμού της ειδικής Vista do Rei / Feteiras, τοποθετώντας τον πρώτο στο δρόμο σήμερα.

Ο νεαρός οδηγός της ERC1 ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας που είχ τον άχαρο ρόλο να ανοίγει δρόμο στους άλλους οδηγούς την Πέμπτη από την 15η θέση γενικής που βρισκόταν ανέβηκε στην 9η θέση γενικής με το τέλος της χθεσινή μέρας καθώς κινήθηκε γρηγορότερα ενώ έβρισκε πιο καθαρή γραμμή ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις. Οι Τσουλόφτας και Χρυσοστόμου στην ττρελευταία χθεσινή ειδική σημείωσαν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Σήμερα όμως θα ακολουθούν τον Ricardo Teodósio δύο λεπτά αργότερα ως δεύτερο αυτοκίνητο στο δρόμο.

Αντιστρόφως, ο πρωτοπόρος του αγώνα ο Alexey Lukyanuk θα ξεκινά και πάλι από το P10 στο δρόμο ως ηγέτης του ράλι, με τον Ρικάρντο Μούρα και τον Łukasz Habaj να ξεκινούν πιό μπροστά του, ως το δεύτερο και το τρίτο αυτοκίνητο στο ράλι μετά το Leg One.

Ο Pedro Almeida της ARC Sport πρόκειται να επιστρέψει στον αγώνα σήμερα για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον τερματισμό και τους βαθμούς στο ERC1 Junior, μαζί με τον πρώην πρωτοπόρο του ERC2, Sergei Remenik, που σχεδίασε την επιστροφή του Rally2 σήμερα Σάββατο.

Στην κατώτερη κατηγορία της ERC3 οι Steve Røkland,  Dominic Brož και Grégoire Munster ελπίζουν να ξαναρχίσουν τον αγώνα μετά τις αντίστοιχες αποχωρήσεις τους. Ο Røkland είχε υποστεί αστοχία μετά από το χτύπημα ενός βράχου, ο Brorez έχασε έναν τροχό και ο Munster σταμάτησε από ηλεκτρικά θέματα.

Η ηγέτης του ERC Ladies Catie Munnings θα επιστρέψει στην ενεργό δράση καθώς αποχώρησε χθές όταν εξαντλήθηκαν τα εφεδρικά ελαστικά της όταν υπέστη διπλή παρακέντηση στην ειδική Sete Cidades.

Η δράση των Rallye των Αζορών ολοκληρώνεται σήμερα με πέντε ειδικές, ξεκινώντας με την ειδική Graminhais.

Οι ειδικές SS12 και SS15, Tronqueira, θα μεταδίδονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.fiaerc.com/live-streaming/  με κάλυψη της SS12 ξεκινώντας στις τοπικές ώρες 10h20 (12h20 CET) και κάλυψη της SS15 αρχίζοντας στις 15:00 τοπική ώρα (17h40 CET) .

Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για συνεχή ενημέρωση από τον αγώνα.