Πρώτος θα ξεκινά της ειδικές ο Jan Kopecký

13

Ο τοπικός ήρωας της τσεχίας ο Jan Kopecký επέλεξε να ανοίγει το δρόμο στον 6ο γύρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA που ξεκινά σήμερα το Barum Czech Rally Zlín, και θα περνά πρώτος από τις 8 αυριανές ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο πρωταθλητής του ERC το 2013 Kopecký τρέχει με την ŠKODA Motorsport και κέρδισε τέσσερις νίκες στο σπίτι του κα σήμερα ήταν και ο ταχύτερος στην κατατακτήρια ειδική διαδρομή και είχε πρώτος το δικαίωμα να επιλέξει την σειρά εκκίνησης του στον αγώνα.

‘Ηταν μερικά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ρώσσο Nikolay Griazin πρωταθλητή του πρωταθλήματος ERC1 ενώ τρίτος ταχύτερος ήταν ο επίσης ρώσσος Alexey Lukyanuk περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος στο φετινό πρωτάθλημα οδηγών.

Το Barum Czech Rally Zlín είναι ένας πολύ ιδιόμορφος δύσκολος αγώνας και πολύ γνωστός για τον ολισθηρό άσφαλτο στις ειδικές, με λάσπη που συχνά οδηγείται στο δρόμο στα κλειστά σημεία των στροφών, έτσι μια πρόωρη θέση στην σειρά οδήγησης θεωρείται πλεονέκτημα σε αυτό τον αγώνα.

Αυτό οδήγησε τους 15 πρώτους οδηγούς στην κατάταξη της προκριματικής σκηνής να επιλέξουν μια θέση σειρά εκκίνησης πανομοιότυπη με τη θέση κατάταξης τους στη QS, ξεκινώντας πρώτα με τον Kopecký, μέχρι τον Martin Březík της ομάδας Samohýl ŠKODA στην 15η θέση

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα του ERC θα ταξιδέψουν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την πλατεία της πόλης του Zlin αργότερα σήμερα για την πρώτη υπερειδική του αγώνα που θα γίνει αμέσως μετά την τελετή της εκκίνησης, στο κέντρο του Zlin που έχει στηθεί ειδικά για τον αγώνα..

Το πρώτο αυτοκίνητο ERC στην Superspecial της Zlin Czech Republic θα εγκαταλείψει τη γραμμή εκκίνησης στις 22:36 τοπική ώρα.