Προβάδισμα από την αρχή για τον Elfyn Evans στο Rally Sweden

52

Mε την ολοκλήρωση της πρώτης «κουτσουρεμμένης» μέρας του Ράλι Σουηδίας ο Elfyn Evans άνοιξε ένα προβάδισμα πάνω από τον περσινό πρωταθλητή Ott Tanak με τους συμπαίκτες του στην Toyota World Rally Championship, Kalle Rovanpera και Sebastien Ogier να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις.

Ο Ουαλός οδηγός κέρδισε τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές που έχουν γίνει με τις συνθήκες του δρόμου να αλλάζουν συνεχώς και να προσπαθεί για να κρατήσει ένα προβάδισμα 8,5 δευτερόλεπτα από τον Ott Tanak.

Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση είναι ο Rovanpera, που εντυπωσίασε στο δεύτερο Yaris WRC. Ο Εσθονός Ott Tanak που επανήλθε στη Σουηδία μετά από μια τεράστια συντριβή που είχε στο ράλι Monte Carlo, σε κάποια στιγμή βρέθηκε πίσω από τον Rovanpera στην τρίτη θέση, έχοντας χάσει χρόνο στο πρώτο πέρασμα του από την Nyckelvattnet (SS4) επανέκαμψε όμως και πριν την ολοκλήρωση της μέρας ξαναπέρασε στην δεύτερη θέση.

Η εναρκτήρια σημερινή ειδική διαδρομή στο Hof-Finnskog έγινε η πιο καθοριστική του αγώνα καθώς οι εποχιακές θερμοκρασίες ανάγκασαν τους διοργανωτές του αγώνα να ακυρώσουν την ειδική στο Karlstad της Πέμπτης το βράδυ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος σήμαιναν ότι οι οδικές συνθήκες διέφεραν ουσιαστικά καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρωινού. Τα περισσότερα πληρώματα αντιμετώπισαν έλλειψη πρόσφυσης στο τέλος των ειδικών, διότι τα καρφιά στα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν πιάσιμο στο χιόνι, έφευγαν από τα ελαστικά καθώς η διαδρομή δεν είχε χιόνι αλλά χώμα.

Ο Evans, συνεργαζόμενος με τον Scott Martin, ήταν ο ταχύτερος από τους πρωτοκλασάτους και τελείωσε με τον ταχύτερο χρόνο, περίπου 1,1 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Tanak και σχεδόν τρία δευτερόλεπτα καλύτερα από τον team-mate του Sebastien Ogier.

2020 FIA World Rally Championship Round 02 Rally Sweden 13-16 February 2020 Shakedown, Action, Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ο νικητής του Monte Carlo, Thierry Neuville, ήταν ο πρώτος στο δρόμο με το Hyundai i20 WRC, αλλά παραδέχτηκε ότι «αγωνίστηκε να βρει την εμπιστοσύνη» σε δρόμους που χαρακτηρίζονταν περισσότερο από χώμα παρά χιόνια.

Ήταν μια παρόμοια ιστορία για τον Ogier, ο οποίος είπε ότι ήταν “προσεκτικός” προς το τέλος της ειδικής καθώς οι περιοχές φρεναρίσματος έγιναν πιο απρόβλεπτες για να κρίνουμε.

Ο Tanak ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη διαδρομή Finnskogen και πήρε 0,9 από το πλεονέκτημα του Evans, αλλά ο τελευταίος απάντησε στην SS4, κερδίζοντας τον Tanak με το εντυπωσιακό 8,5s.

Αυτή η απώλεια χρόνου για τον Tanak στο Nyckelvattnet επέτρεψε στον Rovanpera να μετακινηθεί στη δεύτερη θέση. ο Φινλανδός ενθουσιάστηκε ακόμη πιο πολύ ο κύριος της ομάδας της Toyota Tommi Makinen.

“Απίστευτη απόδοση από την Kalle, τόσο καλή ταχύτητα, ειδικά σε αυτή τη διαδρομή. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να μάθει για το αυτοκίνητο και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βρει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κατά τη διάρκεια του αγώνα”, δήλωσε ο Makinen στην ιστοσελίδα του WRC.

Πίσω από τα τρία κορυφαία πληρώματα είναι, ο Ogier που κατέχει την τέταρτη θέση, αλλά είναι 17,8 δευτερόλεπτα από τον Evans, ενώ ο Esapekka Lappi της M-Sport απολάμβανε έναν ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Ford Fiesta WRC και είναι πέμπτος, μόλις 3,9s πίσω από τον Ogier.

Ο Neuville βρίσκεται στην έκτη θέση για τη Hyundai, αλλά ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είναι μόλις 5,8s πίσω από τον Ogier.

Ο Craig Breen είναι μια θέση πίσω από τον συμπαίκτη του Neuville στην πρώτη του εμφάνιση στο WRC μετά από το Rally GB πέρυσι, με τον Ιρλανδό να είναι μπροστά από το M-Sport Fiesta του Teemu Suninen.

Ο Takamoto Katsuta είναι ο πιο αργός από τους εργοστασιακούς WRC στην ένατη θέση, αλλά ο Ιάπωνας απολαμβάνει ένα πολύ πιο ομαλό πρωινό από τον Jari-Matti Latvala που επέστρεψε ως ιδιωτική συμμετοχή.

Ο  Latvala – τέσσερις φορές νικητής στη Σουηδία και τρέχοντας με ένα ιδιωτικό Yaris WRC αυτό το Σαββατοκύριακο είχε μια περιστροφή στη δεύτερη φάση της ημέρας και υπέστη ένα τεχνικό ζήτημα που στην επόμενη ειδική των έθεσε εκτός μάχης και δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα επανέλθει στον αγώνα αύριο.

Ο Φινλανδός έχει ένα πρόβλημα διακοπής του κινητήρα το οποίο τον έριξε αρκετά έξω από την δεκάδα πριν αποχωρήσει από τον αγώνα.

Ο οδηγός του WRC 3, Emil Lindholm, είναι ο καλύτερος από τους R5s και συμπληρώνει  την πρώτη δεκάδα καθώς είναι μπροστά από το κορυφαίο οδηγό της WRC2 (με κατηγορίας R5 αυτοκίνητα για τις ομάδες) Mads Ostberg.

Ο Jari Huttunen είναι ο πιο κοντινός αντίπαλος του Lindholm στο WRC3, ενώ ο Ole Christian Veiby ακολουθεί τον Ostberg στο WRC2.

Με το τέλος της μέρας ο Sebastien Ogier δήλωσε:

“Οι συνθήκες δεν ήταν τόσο κακές σήμερα – υπήρχε λίγο πολύ χώμα εδώ και εκεί, αλλά υπήρχαν καλά τμήματα με ωραίο κράτημα” Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στο αυτοκίνητο και να βελτιώσουμε το ρυθμό μας.  Οι συμπαίκτες μας έχουν κάνει καλή δουλειά και απέδειξαν ότι μπορούμε να κάνουμε και εμείς καλύτερα.”

Ακόμη πιο ξεκάθαρος ήταν ο Thierry Neuville

“Είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα που έπρεπε να πάμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τη συνολική ταξινόμηση μου αλλά νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη δουλειά που μπορούσαμε Με το ράλι να είναι τόσο σύντομο θα είναι δύσκολο να καλύψουμε την διαφορά, αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.”