Προβάδισμα τρία λεπτά για τον Rovanpera στην WRC2 Pro

32

Ο Kalle Rovanpera με το τέλος της πρώτης μέρας του ασφάλτινου αγώνα Γύρος της Κορσικής έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό προβάδισμα στην WRC2 Pro που πλησιάζει τα τρία λεπτά αφού ο αντίπαλος του Lucasz Pieniazek  αντιμετώπισε πρόβλημα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή.

Στο ντεμπούτο του στην Κορσική, ο  φινλανδός οδηγός της Skoda Fabia Rovanperä τερμάτισε το σκέλος με 2m55.5s μπροστά από τον Pieniazek, ο οποίος έχασε σχεδόν δύο λεπτά με μια παρακέντηση στην SS1. 

 “Κάναμε κάποιες αλλαγές στο setup καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και τώρα είναι αρκετά καλό – το αυτοκίνητο είναι πιο ευχάριστο για οδήγηση”, δήλωσε ο Rovanperä, ο οποίος βρίσκεται στην πορεία να πάρει το προβάδισμα του πρωταθλήματος την Κυριακή.

Ο Pieniezek υιοθέτησε μια προσεκτική προσέγγιση στο Ford Fiesta για το υπόλοιπο της ημέρας και αγωνίστηκε με ρυθμούς που αισθάνθηκε ότι ήταν πολύ αργοί.

 Ηγέτης στην WRC 2 ο  Éric Camilli

Ο Éric Camilli διεξήγαγε μια συναρπαστική αμφίδρομη μάχη στην κατηγορία της WRC 2 μετά από ένα ημερήσιο ανταγωνισμό με τον συνάδελφό Yoaan Bonato. 

Ο Camilli, που έκανε το ντεμπούτο της σεζόν, κέρδισε και τις έξι ειδικές σε ένα VW Polo GTi για να τελειώσει με ένα μαξιλάρι 20 δευτερολέπτων πάνω από το γάλλο πρωταθλητή ράλι  πρωτάθλημα Bonato που τρέχει με Citroën C3. 

Ο Ρώσσος Nikolay Griazyn  είναι τρίτος σε μια Škoda Fabia, 22,6 δευτερόλεπτα πίσω και μόλις 3,6 δευτερόλεπτα μπροστά από το Polo του Nicholas Ciamin στην τέταρτη θέση. 

Ο Ciamin  είναι επικεφαλής τριών οδηγών που καλύπτονται από μόλις 6.3 δευτερόλεπτα. Ο Kajetan Kajetanowicz (Polo) με 4,8 δευτερόλεπτα στην πέμπτη θέση,  ακολουθούμενος από τον Fabio Andolfi (Hyundai) 1,5 δευτερόλεπτα στην έκτη θέση. 

Ο αρχηγός του πρωταθλήματος Ole Christian Veiby ήταν ο τέταρτος  στην SS2, αλλά βυθίστηκε στην όγδοη στην SS3 μετά από μια παρακέντηση που του κόστισε 30 δευτερόλεπτα. Ανέκαμψε για να τερματίσει τη μέρα στην έβδομη θέση.

Ο Pierre-Louis Loubet έχασε περισσότερα από δύο λεπτά με μια παρακέντηση στην SS3. Στη λίστα των αποχωρήσεων ήταν ο Nil Solans, ο οποίος συνετρίβει στην SS3, ο Simone Tempestini, ο οποίος σταμάτησε στην ίδια ειδική με ζημιά στην ανάρτηση και ο Adrien Formaux που έσπασε δύο τροχούς στο Fiesta του στην SS4.