Ψηφίστε για τον μεγαλύτερο οδηγο του WRC

34

Οι οπαδοί του ράλλυ σε όλη την υφήλιο καλούνται να επιλέξουν το ποιός είναι ο μεγαλύτερος οδηγός του WRC όλων των εποχών μέσα από ένα καθημερινό διαγωνισμό σε στυλ τουρνουά που έχει προκυρηχθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του wrc.com.

Όλοι είναι μεγάλοι στο WRC, αλλά ποιος είναι ο μεγαλύτερος από όλους; Και τι καθορίζει τον μεγαλύτερο; Eίναι μια υποκειμενική υπόθεση. Θα μπορούσαν να είναι οι παγκόσμιοι τίτλοι ή οι νίκες σε αγώνες ράλλυ ή άλλοι παράγοντες όπως η τακτική ταχύτητας, η γενναιότητα, η τακτική νοημοσύνης, η μηχανική συμπάθεια ή όλα αυτά μαζί.

Σε αυτό τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του μεγαλύτερου οδηγού όλων των εποχών έχουν περιληφθεί οι 18 παγκόσμιοι πρωταθλητές οδηγοί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το 1979 μαζί με δυό μπαλαντέρ οι οποίοι επιλέγηκαν για τις επιδόσεις τους για να κατατάξουν του κορυφαίους 20 οδηγούς του αθλήματος.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το διαγωνισμό – τουρνουά, θα ψηφίζουν καθημερινός και θα ακολουθούν τον διαγωνισμό βήμα προς βήμα. Σε αυτό το διαγωνισμό τουρνουά που διέπεται κάτω από όρους και προυποθέσεις όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC. Oι συμμετέχοντες λάτρεις του θεσμού με την καθημερινή τους ψήφο θα καθορίζουν και την σειρά των μαχών που θα γίνονται με την ψήφο τους να έχει βαρύτητα 40% καθώς το άλλο 60% θα προέρχεται από την ομάδα ειδικών δημοσιογράφων του WRC.

Εκτός από την καθημερινή ψηφοφορία, οι λάτρεις του θεσμού θα κληθούν να προβλέψουν πώς θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα υποβάλουν την πρόβλεψή τους μέσω του WRC Facebook Messenger (http://m.me/WorldRally). Σε περίπτωση που ταιριάζει με την τελική έκδοση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο νικητής που θα αποκαλυφθεί με το τέλος του διαγωνισμού θα ανταμειφθεί με ένα δώρο από τον χορηγό ελαστικών την Pirelli και με μια ετήσια συνδρομή στο WRC+.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα χαρίσει την δική της ψήφο αρχικά, με την ομάδα να απαρτίζεται από: τον Julian Porter (σχολιαστής WRC), τον Marco Giordo (περιοδικό Autosprint, Ιταλία), τον Reiner Kuhn (Motorsport aktuell, Γερμανία), τον David Evans (DirtFish, ΗΠΑ), τον Loic Rocci (AUTOhebdo, και José-Manuel Gonzαlez (WRC + All Live Commentator, Ισπανία), με την ψήφο τους να προσμετράει για το 60% του τελικού αποτελέσματος. Το υπόλοιπο 40%  όπως προαναφέραμε θα έρθει από όλους και όλες εμάς!

Οι 20 οδηγοί έχουν καταταχθεί με βάση τους τίτλους τις νίκες αγώνων και τα βάθρα. Οι πρώτοι 12 στην κατάταξη περνούν αμέσως στην σειρά του διαγωνισμού και μετά από κλήρωση έχουν λάβει τις 12 από τις δεκαέξι διαθέσιμες θέσεις του πρώτου γύρου. Οι άλλοι 8 στην θα περάσουν μέσα από διαδικασία προκριματικού γύρου ώστε να επιλεγούν οι τέσσερις που θα συμπληρώσουν την δεκαεξάδα των μαχών. Οι οκτώ νικητές θα προχωρήσουν στα προημετελικά ακολουθούμενοι από τους ημιτελικούς και ο τελικός θα αποκαλύωει τον μεγαλύτερο οδηγό όλων των εποχών του WRC.

Οι οδηγοί και οι αριθμοί τους είναι: 1. Sébastien Loeb; 2. Sébastien Ogier; 3. Tommi Mäkinen; 4. Juha Kankkunen. 5. Marcus Grönholm; 6. Carlos Sainz. 7. Miki Biasion; 8. Walter Röhrl; 9. Colin McRae. 10. Didier Auriol. 11. Hannu Mikkola; 12. Björn Waldegård; 13. Petter Solberg. 14. Ott Tänak; 15. Stig Blomqvist; 16. Timo Salonen. 17. Ari Vatanen; 18. Richard Burns; 19. Markku Alén. 20. JariMatti Latvala.

Οι ψηφοφορίες θα είναι σε στιλ τουρνουά, όπως θα δείτε πιο κάτω, και οι πρώτες «μάχες» θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 6 Απριλίου, με τα πρώτα ζευγάρια να είναι τα εξής:

Petter Solberg Vs Jari-Matti Latvala
Ott Tänak Vs Markku Alén
Stig Blomqvist Vs Ari Vatanen
Timo Salonen Vs Richard Burns

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη ημέρα και θα πάρουν τη θέση τους στον πρώτο γύρο που ξεκινάει την Τετάρτη 8 Απριλίου. Τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των οκτώ ημερήσιων μονομαχιών.

Οπόταν τρέξετε και εσείς στο WRC.com για να βγάλουμε, μια και έξω, πόρισμα του ποιος είναι ο καλύτερος όλων!