Rétromobile 2016: Ανοίγει τις πύλες τις για λάτρεις και συλλέκτες αυτοκινήτων στο Παρίσι

57

Για τους χιλιάδες λάτρεις και συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων τα μάτια είναι στραμμένα στο Παρίσι εκεί όπου για μια βδομάδα  θα μετατραπεί σε πρωτεύουσα του κλασικού αυτοκινήτου του κόσμου. Ανοίγει της πύλες της η εξειδικευμένη έκθεση Rétromobile.

Rétromobile_dsc3739_0Σε αυτό το μεγάλο γεγονός βρίσκονται και Κύπριοι λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου που πέραν του ότι έχουν μεταβεί στο Παρίσι για την έκθεση κάποιοι από αυτούς θα δοκιμάσουν να αποκτήσουν εκθέματα μέσα από τις τρεις δημοφιλής δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του φωτός.

Rétromobile_dsc2129_0Μετά την ενημέρωση που είχαμε για αυτό το γεγονός πριν μερικά 24 ώρα ψάξαμε λιγάκι το θέμα και συλλέξαμε αρκετό υλικό το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα ενώ με την επιστροφή των συμπατριωτών μας από το Παρίσι θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε περισσότερο υλικό από αυτή την έκθεση.

Rétromobile_dsc3725_0Πάνω από 120.000 λάτρεις και συλλέκτες αυτοκινήτων αναμένεται να περάσουν από την  Πόλη του Φωτός αυτή την εβδομάδα, για να κηρύξουν την έναρξη των ευρωπαϊκών εκδηλώσεων της χρονιάς στην πεμπτουσία του γαλλικού στιλ στην Rétromobile. 

Rétromobile_dsc2048_0Περισσότεροι από 500 εκθέτες εμφανίζουν τα εμπορεύματά τους, είτε πρόκειται για κλασικά αυτοκίνητα, υπηρεσίες αποκατάστασης και συλλεκτικά οχήματα, στο γοητευτικό Parc des Expositions στο Porte de Versailles στο Παρίσι. Η κλίμακα και το μεγαλείο της Rétromobile ήταν πάντα εντυπωσιακή, αλλά φέτος τα προσεκτικά και με επιμέλεια εκθέματα αναμένεται να την κάνουν μια από της καλύτερες των τελευταίων ετών.

Rétromobile_dsc3206_1_0

Η 41η διοργάνωση φαίνεται να είναι διαφορετική, με εκθέσεις αφιερωμένες, μεταξύ άλλων, στο φινετσάτο φωτογράφο Jacques Henri Lartigue που μέσα από το φωτογραφικό του φακό μας παρουσιάζει πολλά από τα εκθέματα του τα οποία είναι στον τομέα του αυτοκινήτου. Παράλληλα θα έχουμε και τους γιορτασμούς για τα 110 χρόνια του Automobile Club de L’Ouest  καθώς και την 60 χρόνη σταδιοδρομία του σχεδιαστή «σύγχρονη εποχή» Philippe Charbonneaux.

Rétromobile_dsc3589_0Επίσης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα είναι σε θέση να απολαύσουν μια συλλογή αυτοκινήτων που ανήκουν σε ένα θηλυκό συλλέκτη σε ένα κυρίως ανδρικό κόσμο που αναγνώριζαν  ως «Τζούλια», ο οποίος αγωνίζεται επίσης στην ιστορική αγωνιστική κατηγορία. Η συλλογή της περιλαμβάνει ταιριαστά ένα αριθμό  αυτοκινήτων που αγωνίστηκαν ή που ανήκουν σε διάσημες γυναίκες της περιόδου, όπως ο πρώην Patsy Burt McLaren M3A και η Frazer Nash Le Mans Coupé που αρχικά ανήκε στην Kitty Maurice.

Rétromobile_dsc3549_1Ως συνήθως, μια σειρά από κατασκευαστές θα παρουσιάσουν επίσης σημαντικής κληρονομιάς αυτοκίνητα, παράλληλα με τους τρέχουσα σύγχρονους τους, Maserati, Bugatti, Porsche, Aston Martin και η Renault είναι μόνο μερικοί από τους παρόντες εκθέτες.  

Rétromobile_dsc2018_0Οι επισκέπτες της έκθεσης είτε είναι από αυτούς που θα διαθέσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ αν θέλουν να αποκτήσουν μια  κλασική blue – chip ή απλά θέλουν να περιπλανηθούν για ατελείωτες ώρες στα περίπτερα χαζεύοντας όλα εκείνα τα εκθέματα, θα πρέπει να ικανοποιηθούν πλήρως στην Rétromobile.

Rétromobile_dsc3692_0Στην πραγματικότητα, η εκδήλωση προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να δουν τους περισσότερους εμπόρους κλασικών αυτοκινήτων σε μια θέση από ό,τι οπουδήποτε αλλού, και συλλογικά προσφέροντας τους μια πραγματικά παγκόσμιας κλάσης επιλογή των αυτοκινήτων.

Rétromobile_dsc3506_0Πάντα μια σημαντική παρουσία στην έκθεση αποτελεί η Fiskens, που επιστρέφει στο Παρίσι, με μια τυπικά εκλεκτική συλλογή που περιλαμβάνει ένα τερατώδες Shelby Cobra 427.

Rétromobile_dsc2064_0H William l’ Anson σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για τους λάτρεις της Porsche με τα  μοντέλα που κέρδισαν τον αγώνα Sebring 12 Ώρες το 1973 τα, 911 RSR 2.8, ενώ η JD Classics  θα γοητεύσει τους επισκέπτες, επίσης, με 12 από τις ποιο άψογα προετοιμασμένες μηχανές της, συμπεριλαμβανομένου ενός F40LM Ferrari και ενός εντυπωσιακού μπορντό Ferrari 365 GTB4 «Daytona».

Rétromobile_dsc3570_0Η πινακοθήκη Brummen παρουσιάζει 12 εξαίσια αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης παραγωγής Maserati Bora, και ΗΚ – Engineering να παρουσιάζουν δύο πολύ ιδιαίτερα «Gullwings” Mercedes-Benz 300 SL που σχετίζονται με  τον David Douglas Duncan , ενός από τους πατέρες του σύγχρονου φωτό -ρεπορτάζ, των οποίων τα 100ά γενέθλιά θα  συμπληρωθούν φέτος.

Rétromobile_dsc3573_0Το ένα είναι το αυτοκίνητο Duncan που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά για πάνω από 40 χρόνια, και το άλλο είναι το πρωτότυπο «μυστικό SLS» που είχε συλληφθεί κρυφά για το περιοδικό Life, το Νοέμβριο του 1955  ενώ δοκιμαζόταν στους γραφικούς αλπικούς δρόμους της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Rétromobile_dsc2226_0Παρουσιάζονται επίσης αυτοκίνητα από την Thiesen, Eleven cars, Serge Heitz, Jean Lain Vintage, Movendi, Monaco Legend Motors και De widehem Automobiles

Rétromobile_dsc3575_0Κομβικό σημείο για τους συλλέκτες…

Η έκθεση αυτή αποτελεί και ένα κομβικό σημείο για τους συλλέκτες καθώς θα γίνουν και οι τρείς πλέον παραδοσιακές δημοπρασίες από τον οίκο Bonhams, τοn RM Sothedy και τον Artcurial.

Rétromobile_dsc3871_0

Μετά την υστερία που περιβάλλει την πώληση της συλλογής Baillon πέρυσι, η Artcurial επιστρέφει στην Rétromobile με ένα ατού αναμφισβήτητα εξίσου ιδιαίτερο, το 1957 Ferrari 335 S που αγωνίστηκε στο διάστημα αυτό από τους θρύλους οδηγούς όπως ο Phil Hill, Wolfgang von Trips και Stirling Moss και αργότερα ανήκει στο φημισμένο συλλέκτη Pierre Bardinon.

Rétromobile_dsc1992_0Ανάμεσα στα μοντέλα του καταλόγου της δημοπρασίας περιλαμβάνονται μια Coda Ronda και Coda Tronca, εκδόσεις της Alfa Romeo Sprint Zagatos, και το Porsche 550 Spyder που έκανε το ντεμπούτο του το 1955 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Rétromobile_1_0

Τα στοιχεία για την έκθεση Rétromobile τα συγκεντρώσαμε από το περιοδικό Classic Driver και οι φωτογραφίες είναι του Rémi Dargegen.

Rétromobile_dsc2402_0