Ρόλο «οδοστρωτήρα» θα έχει ο Τσουλόφτας

204

Ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας υποψήφιος του ERC1 Junior, θα ανοίγει τον δρόμο στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι στις Αζόρες στο πρώτο σκέλος καθώς κατέλαβε την 15η θέση στην κατατακτήρια σημερινή ειδική με τοŠKODA Fabia R5 της Toksport.

Ο Τσούλοφτας φέτος θα ξεκινήσει την πρώτη του πλήρη καμπάνια στο ERC, μετά από εμφανίσεις τόσο στο Ράλι Ακρόπολις όσο και στο Ράλι Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια. Το καλύτερο αποτέλεσμα του στο ERC ήταν ο τερματισμός στη τέταρτη θέση στο Ράλι Ακρόπολις SEAJETS το 2017.

Ταχύτερος στην προκριματική ειδική ήταν ο οδηγός της Team OSCARO Pierre-Louis Loubet , ο οποίος οδηγεί επίσης μια Fabia, και επέλεξε πρώτος την σειρά εκκίνηση του και θα ξεκινά από την 15η θέση .

Το οδόστρωμα στο Σάο Μιγκέλ καλύπτεται από ένα στώμα χαλαρού χαλικιού και θα είναι δύσκολο για τα πρώτα αυτοκίνητα μέχρι να καθαρίσουν οι δρόμοι προσφέροντας περισσότερη πρόσφυση στους οδηγούς στη θέση του Loubet.

“Πρώτα απ ‘όλα, είμαι πραγματικά χαρούμενος”, δήλωσε ο Loubet από την προσπάθεια στην κατατακτήρια ειδική. “Έχουμε ένα πολύ καλό συναίσθημα με το αυτοκίνητο, έτσι ήταν εύκολο να πιέσω γιατί ήμουν σίγουρος”.

“Για τον αγώνα, ελπίζω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα, γι ‘αυτό ελπίζω να είμαι σε καλή θέση”.

Ο πρωταθλητής του ERC, Alexey Lukyanuk, θα ξεκινήσει μία θέση μπροστά από τον Loubet ως P14 στο δρόμο στην ομάδα του Saint Julian Citroën C3 R5, με τον team-mate του Τσουλόφτα, Chris Ingram να ξεκινά από την P13.

Σε γενικές γραμμές, η σειρά για τα πρώτα 15 αυτοκίνητα στο δρόμο για το Leg 1 είναι στην αντίθετη σειρά της τελικής τους θέσης στην κατατακτήρια ειδική. Αυτό σημαίνει ότι ο Vojtěch Štajf της ACCR της Τσεχίας θα είναι πίσω από τον Τσούλοφτα, ακολουθούμενο από το ζευγάρι ERC1 Junior Pedro Almeida (ARC Sport) και τον Mattias Adielsson (εθνική ομάδα της Σουηδίας).

Το πρώτο σκέλος του αγώνα ξεκινά με την ειδική 11,4 χιλιομέτρων Coroa da Mataκ και ακολουθεί μια ακόμη ειδική σήμερα πριν από μια πλήρη σειρά από επτά ακόμη ειδικές που συμπληρώνουν το Leg One αύριο Παρασκευή.