Σαρανταπέντε χρόνια VW Golf

63

Ιστορική αλλά και σημαδιακή η σημερινή μέρα για την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen.

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια στις 29 Μαρτίου του 1974 ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή της πρώτης γενιάς του Golf στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα το Golf έγινε το Best-Seller μοντέλο της Volkswagen που έχει κατασκευάσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια Golf.

Το μοντέλο αυτό έχει γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αν μιλάμε καθαρά με μαθηματικούς όρους από το 1975 μέχρι και σήμερα ένα αυτοκίνητο Golf παραγγέλνεται κάπου στο κόσμο κάθε 41 δευτερόλεπτα, καθημερινά,365 μέρες τον χρόνο κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 780.000 Golf ετησίως.

Ο Ralf Brandstatter COO της Volkswagen δήλωσε:

«Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας μας. Αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά. Χάρη σε αυτό, σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Volkswagen ως μάρκας αλλά και ως ομίλου, σε έναν από τους πιο σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.»