Σάρωσε τα παγκόσμια βραβεία η Jaguar I-Pace

26

Το ταξίδι Road to the World Car Awards ολοκληρώθηκε με μεγάλη τελετή σε συνέντευξη τύπου που άνοιξε το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης με μεγάλο θριαμβευτή την Jaguar I-Pace.

Αφού ήδη είχε κατακτήσει έναν τίτλο το COTY 2019 που είχε πάρει στην Γενεύη τον Μάρτιο κέρδισε τις καρδιές των εκλεκτόρων και εξασφάλισε τρεία βραβεία.

Εκτός από τον πολυπόθητο τίτλο Wold Car Of The Year κέρδισε και το βραβείο σχεδιασμού αυτοκινήτου (World Car Design of the Year) και αυτό του «πράσινου» αυτοκινήτου της χρονιάς (World Green Car of the Year). 

H απονομή έγινε στο πλαίσιο της Εκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και οι νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών είναι το Suzuki Jimny που πήρε τον τίτλο του World Urban Car, το Audi A7 που ανακηρύχθηκε World Luxury Car, ενώ αυτόν του World Performance Car of the Year κατέκτησε η McLaren 720S.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των 15 χρόνων για τον θεσμό του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου Χρονιάς που ένα αυτοκίνητο έχει κερδίσει σε τρεις κατηγορίες. Κάτι τέτοιο είχε πετύχει και η Mercedes-Benz το 2015.

Το Jaguar Land Rover (JLR) πήγε πολύ καλά και στην κατηγορία του World Car Design of the Year. Το 2019 σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη νίκη Design για την εταιρεία και την πέμπτη φορά που κέρδισε το βραβείο World Car Design της Χρονιάς το 2018 (Range Rover Velar), το 2017 (Jaguar F-PACE), το 2012 (Range Rover Evoque) το 2013 (Jaguar F-Type). Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει επιτύχει αυτόν τον αριθμό νικών Design στην ιστορία του θεσμού.

Ο Dr. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, δήλωσε: “Είναι τιμή ότι το Jaguar I-PACE έχει λάβει αυτά τα τρία βραβεία από τους διάσημους κριτές του World Car.

“Ξεκινήσαμε με ένα ιδανικό τρόπο, για να προχωρήσουμε προς το όραμά μας Zero Destination: μηδενικές εκπομπές, μηδενικά ατυχήματα και μηδενική συμφόρηση. Το I-PACE είναι το πρώτο μας βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου και έγινε αντιληπτό όταν οι εκλέκτορες μας τίμησαν κάτι περισσότερο από μια εξειδικευμένη επιλογή.

“Έτσι ξεκινήσαμε από ένα καθαρό φύλλο χαρτιού για να δημιουργήσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς, το καλύτερο ηλεκτρικό όχημα του κόσμου και ένα πραγματικό αυτοκίνητο Jaguar.

“Για το I-PACE που αναδείχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019, το βραβείο σχεδιασμού 2019 και το παγκόσμιο πράσινο αυτοκίνητο δίνει στο πρώτο μας ηλεκτροκίνητο όχημα την απόλυτη αναγνώριση που αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που δημιούργησε το I- PACE για το πάθος τους να το καταστήσουν εξαιρετικό.”

Σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το I-PACE μηδενικών εκπομπών προσελκύει πελάτες παγκοσμίως και για πολλούς θα είναι το πρώτο τους ηλεκτρικό όχημα και το πρώτο Jaguar, μέχρι σήμερα έχουν παραλάβει πάνω από 11.000 πελάτες σε περισσότερες από 60 χώρες. Η ισορροπία των επιδόσεων των σπορ αυτοκινήτων, η εξαιρετική τελειοποίηση και η πρακτικότητα του SUV κάνουν την I-PACE την ξεχωριστή επιλογή στον τομέα της.

Ο Ian Callum, διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar, ο οποίος ήταν στη Νέα Υόρκη για να παραλάβει τα βραβεία, δήλωσε: “Ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων Jaguar είναι ίσως η καλύτερη δουλειά στον κόσμο και μπορώ να πω ειλικρινά ότι κανένα άλλο έργο στο οποίο εργάστηκα δεν ανταμείφθηκε ως το I-PACE.Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν στους σχεδιαστές πρωτοφανή ελευθερία να επανεξετάσουν τις αναλογίες, το προφίλ και τη συσκευασία και είναι μια ευκαιρία που η ομάδα μου έχει εκμεταλλευτεί πλήρως. Το αυτοκίνητο της χρονιάς και το παγκόσμιο πράσινο αυτοκίνητο, είναι αληθινή αναγνώριση για τα επιτεύγματά τους.”

Τα οχήματα επιλέχθηκαν και ψηφίστηκαν από μια διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 86 εξέχοντες δημοσιογράφους αυτοκινήτων από 24 χώρες σε όλο τον κόσμο ανάμεσα τους και ο Ελλαδίτης συνάδελφος Μιχάλης Γεωργιάδης.  Κάθε κριτής διορίστηκε από την Παγκόσμια Επιτροπή Καθοδήγησης Αυτοκινήτου βάσει της εμπειρίας, της αξιοπιστίας και της επιρροής του. Η διεθνής λογιστική εταιρεία KPMG συγκέντρωσε τις ψήφους τις οποίες καταμέτρησε και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.