Σε νοσοκομείο της Γερμανίας οι Roman Starikovich και Bert Heskes (Video)

151

To Rally Dakar 2020 έχει περάσει στις σελίδες της ιστορίας και αφήνει δυσάρεστες όμως εντυπώσεις για τη μοναδική κυπριακή συμμετοχή του Roman Starikovich που τέθηκε εκτός μάχης στην 10η ειδική διαδρομή που ήταν αναμφισβήτητα η πιο γεμάτη εκπλήξεις.

Μετά από ένα τρομακτικό άλμα και μια ανώμαλη προσγείωση σε ένα από τους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστουν και οι δυό Roman Starikovich και Bert Heskes βρίσκονται σε νοσοκομείο.

Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη διαδρομή είχαμε μια σειρά από δυστυχήματα μεταξύ αυτών και την συντριβή του Fernando Alonso όπου τα έξι ελικόπτερα της διάσωσης τέθηκαν σε πλήρη κατάληψη για να παρέχουν βοήθεια στους διαγωνιζομένους κάτι που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν και την διαδρομή καθώς δεν μπορούσαν να διακυνδινεύσουν άλλα ατύχηματα αν συνέβαιναν.

Ο Starikovich δεν κατόρθωσε καν να ολοκληρώσει 1 χλμ της διαδρομής προτού καταρρεύσει με το Toyota Hilux. Η προσγείωση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πληρώματος.Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός του Bert Heskes, υπέστησαν τραύματα στην πλάτη και μαζεύτηκαν από την ιατρική ομάδα. Μέσα σε 15 λεπτά βρέθηκε ελικόπτερο στο σημείο και οι δύο μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο και από εκεί με ιδιωτικό-Jet στο γερμανικό νοσοκομείο του Mahrez.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου του Roman στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν διατρέχει κίνδυνο παρά τη διάσειση και τους πολλαπλούς τραυματισμούς στην πλάτη που υπέστησαν. Παράλληλα, ο συνοδηγός, Bert Heskes, είχε μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ίδιο σημείο αναποδογυρίστηκε και το Toyota του Fernando Alonso. O ισπανός ήταν περισσότερο τυχερός αφού πρόλαβε να κόψει ταχύτητα πριν το άλμα. Όπως είναι γνωστό οι αμμόλοφοι στην έρημο αλλάζουν μορφή, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό και ο αγώνας του Ντακάρ είναι απρόβλεπτος.