Σε οκτώ αγώνες με Toyota Yaris WRC ο Takamoto Katsuta το 2020

35

Ο νεαρός Ιάπωνας οδηγός Takamoto Katsuta θα οδηγήσει μια Toyota Yaris WRC σε οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το επόμενο έτος.

Ο Katsuta, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον Tommi Mäkinen μέσω του προγράμματος Toyota Gazoo Racing Challenge Rally Challenge, θα διαγωνιστεί και στους επτά ευρωπαϊκούς γύρους της σειράς, καθώς και στο ράλι που επιστρέφει στην Ιαπωνία, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η χρονιά του 2020.

Ο 26χρονος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στο WRC Cars στη Γερμανία τον Αύγουστο, αφού έτρεχε σε οκτώ αγώνες σε ένα Ford Fiesta R5, κερδίζοντας μάλιστα το WRC 2 στη Χιλή. Ένας δεύτερος αγώνας με το Yaris στην Ισπανία ήταν ενδεικτικός της ικανοποίησης της Toyota για την πρόοδο του Katsuta.

Αναμένεται να εισέλθει από την Tommi Mäkinen Racing ως μέρος της δεύτερης ομάδας της Ιαπωνικής ομάδας. Η FIA έδωσε το πράσινο φως νωρίτερα αυτό το μήνα για τους κατασκευαστές να εισέλθουν σε μια πρόσθετη ομάδα βαθμολόγησης ενός αυτοκινήτου με ένα ξεχωριστό όνομα.

Ο Katsuta, ο οποίος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον έμπειρο βρετανό συνοδηγό Dan Barritt, δήλωσε: “Έχω καλή εμπειρία από κάθε διοργάνωση από το τρέχον έτος, αλλά για να μπορώ να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο σε ένα Παγκόσμιο Ράλι Αυτοκίνητο είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για μένα».

“Αν και οι πρώτοι μου αγώνες στο Yaris WRC φέτος ήταν με πολύ θετικά αποτελέσματα, ξέρω ότι πρέπει να βελτιώσω ακόμα την οδήγηση και τις σημειώσεις μου για να φτάσω σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι πραγματικά κίνητρο να το κάνω αυτό και ανυπομονώ να δω πόση πρόοδο μπορώ να κάνω το επόμενο έτος.

 «Ελπίζω ότι θα μπορέσω να δείξω ένα καλό βήμα μεταξύ της έναρξης και του τέλους της σεζόν και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω αυτή τη συνεργασία».

Ο Mäkinen είναι πεπεισμένος ότι ο Katsuta θα κάνει το επόμενο βήμα στο στόχο του προγράμματος να ανακαλύψει έναν κορυφαίο οδηγό από την Ιαπωνία στο υψηλότερο επίπεδο.

“Μόλις αυτή την εβδομάδα έκανε την τελευταία ημέρα της δοκιμής μας για να προετοιμαστεί για το Rallye Monte-Carlo, έτσι ώστε να γνωρίζει καλύτερα το αυτοκίνητο και να κατανοεί καλύτερα το πώς συμπεριφέρεται ένα Παγκόσμιο αυτοκίνητο ράλι, σε σύγκριση με αυτό που οδήγησε στο παρελθόν.

“Στην Ισπανία τον είχαμε ήδη δει να έχει ρυθμίσει κάποιες καλές στιγμές στις ειδικές, ειδικά τη δεύτερη φορά που περνούσε τις ειδικές. Τώρα χρειάζεται απλώς περισσότερη εμπειρία, η οποία θα τον βοηθήσει να βελτιώσει τη συνοχή του », είπε.