Σε πλήρη εξέλιξη η ηλεκτρική επέλαση της Mercedes

11

Τα εξηλεκτρισμένα και ηλεκτρικά μοντέλα είχαν έντονη παρουσία στις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις του 2019 με νέο ιστορικό ρεκόρ. Ο αριθμός σταμάτησε στις 1.277.908 μονάδες και το ποσοστό αύξησης έναντι του 2018 ήταν πολύ εντυπωσιακό 35%.

Η κατηγορία με τα εξηλεκτρισμένα και ηλεκτρικά μοντέλα για πρώτη φορά κατέχει ποσοστό 8,1% επί του συνόλου των πωλήσεων και ο ρυθμός διείσδυσης τους ανάγει την Ευρώπη ως την δεύτερη σημαντικότερη αγορά του κόσμου. Όλα αυτά σύμφωνα και πάλι με την JATO Dynamics.

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊου να έχει φέρει τα πάνω κάτω και να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς της οικονομίας αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα πλάνα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών για το μέλλον.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν πλέων το μέλλον αλλά το παρόν και κομβικό ρόλο στην προώθηση τους αναμένεται να παίξει η μακροχρόνια μίσθωση καθώς ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη τους αλλάζοντας το αυτοκίνητο του ΄θστερα από μερικά χρόνια χωρίς να πληρώνει εξωπραγματικές μηνιαίες δόσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία 140 χρόνια μετά την εφεύρεση του αυτοκινήτου από τον Καρλ Μπενζ βρίσκεται στην δεύτερη της «επανάσταση» που και αυτή είναι πολύ σημαντική στο ηλεκτροκινούμενο όχημα.

Μέρα με τη μέρα βλέπουμε εταιρείες κολοσσούς να παρουσιάζουν ηλεκτρικά οχήματα, μια απόδειξη πως το ποτάμι της ηλεκτροκίνητης εξέλιξης δεν γυρίζει πίσω ειδικά καθώς το κύριο πλεονέκτημα από αυτή τη μορφή κίνησης είναι η οικονομία και ο περιορισμός της μόλυνσης από τα καυσαέρια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι προβλέψεις μιλάνε για εκρηκτική αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων το επόμενο διάστημα.

Τα αυστηρά όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η σταδιακή εξάντληση των αποθεμάτων των ορυκτών καυσίμων θα δώσουν το επόμενο διάστημα τεράστια ώθηση στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για μια τεχνολογία που αναμένεται να εξαπλωθεί με τη μορφή χιονοστιβάδας όπως συνέβη πριν λίγες δεκαετίες με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι κατέκλυσαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια την παγκόσμια αγορά και σήμερα θεωρούνται αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Επενδύσεις σε εργοστάσια μπαταριών

Η Mercedes επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και μέσα από συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν το ένα δις ευρώ δημιουργεί ένα δίκτυο από 9 εργοστάσια παραγωγής μπαταριών σε 7 διαφορετικές τοποθεσίες.

Η ηλεκτρική επέλαση της Mercedes βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη γερμανική εταιρεία να προσφέρει ήδη διάφορες λύσεις σε μοντέλα πολλών κατηγοριών – από το ηλεκτρικό σύστημα των 48 volt (EQ Boost) και τις plug-in υβριδικές μονάδες της (EQ Power) έως τις πλήρως ηλεκτρικές προτάσεις των μοντέλων EQ. Αυτή την περίοδο οι Γερμανοί από τη Στουτγάρδη εστιάζουν στη σταδιακή αύξηση του ποσοστού των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes. Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έως το πέρας του 2020 ο κλάδος των επιβατικών οχημάτων της Mercedes θα έχει στους κόλπους του πέντε ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς και 20 plug-in υβριδικά, ενώ στο εγγύς μέλλον η γκάμα θα περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα EVs της οικογένειας EQ.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της εταιρείας, ο στόλος των νέων αυτοκινήτων της Mercedes θα καταστεί ουδέτερος κλιματικά σε λιγότερο από 20 χρόνια, ενώ μέχρι το 2030 η εταιρεία θέλει τα PHEV να αντιπροσωπεύουν, μαζί με τα EVs, περισσότερο από το 50% των πωλήσεών της. Κατά συνέπεια, η παραγωγή μπαταριών είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για την ηλεκτρική επέλαση της Mercedes αλλά και ο πυρήνας γενικότερα για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η Deutsche Accumotive GmbH & Co. KG είναι μια θυγατρική, κατά 100%, εταιρεία της Mercedes-Benz AG παράγοντας μπαταρίες για ηλεκτρικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα τόσο για τις Mercedes και Smart, όσο και για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα του ομίλου από το 2012.

Στο Kamenz, περίπου 50 χιλιόμετρα από τη Δρέσδη, η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια που κατασκευάζουν μπαταρίες για ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα, καθώς και μικρότερους συσσωρευτές ενέργειας για ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης των 48 volt (mild-hybrid). Εκεί έχουν κατασκευάσει ήδη πάνω από 500.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου όλων των χωρητικοτήτων, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 2018 στη συγκεκριμένη εγκατάσταση η Mercedes δημιούργησε και μια δεύτερη μονάδα, στην οποία παράγονται οι μπαταρίες της EQC σε μια γραμμή παραγωγής με επιφάνεια 80.000 τ.μ., 30 διαφορετικούς σταθμούς και συνολικό μήκος 170 μέτρων.

Εκτός από τις δύο αυτές εγκαταστάσεις, η γερμανική εταιρεία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP) μια μονάδα παραγωγής μπαταριών στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019. Η Mercedes-Benz και η BAIC έχουν δημιουργήσει από κοινού μια ανάλογη μονάδα στο βιομηχανικό πάρκο Yizhuang στο Πεκίνο της Κίνα, ενώ μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας.

Στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Untertürkheim της Γερμανίας κατασκευάζονται μπαταρίες στις τοποθεσίες Brühl και Hedelfingen, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται μία ακόμα μονάδα στην Tuscaloosa των ΗΠΑ. Μπαταρίες θα κατασκευάζονται επίσης και στο εργοστάσιο της Mercedes στο Sindelfingen.