Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το WRC 2 και WRC 3

85

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για τη νέα σεζόν κάνει αρχή με το Rally Monte Carlo  αυτές τις μέρες και η μάχη για τις πρόσφατα ανανεωμένες κατηγορίες WRC 2 και WRC 3 προβλέπονται συναρπαστικές.

Για το 2020, το WRC 2 καλωσορίζει τις συμμετοχές από ομάδες που υποστηρίζονται από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους R5, ενώ το WRC 3 είναι ανοικτό σε όμοια οχήματα προδιαγραφών που διοικούνται από ιδιωτικές ομάδες. 

Η επιλογή των ελαστικών θα είναι σημαντική και με ισχυρές συμμετοχές από τη Citroën, τη Ford και τη Hyundai, η μάχη για την νίκη στη WRC 2 εδώ στο Monte-Carlo θα είναι στενή.

Ο Mads Østberg επανέρχεται πίσω από το τιμόνι του C3 R5 μετά από μια δύσκολη εκστρατεία το 2019. Παρά το γεγονός ότι δεν ανταγωνίζεται εδώ από το 2016, ο Νορβηγός θα είναι πρόθυμος να πάρει τους μέγιστους βαθμούς από τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς.

“Δουλέψαμε σκληρά για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου πέρυσι, με τις κύριες εξελίξεις κυρίως όσον αφορά τα φρένα, την ανάρτηση και την απόδοση του κινητήρα. Αυτό θα μας δώσει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα το 2020 “, δήλωσε ο Østberg. 

Η Hyundai έχει στρατολογήσει τις υπηρεσίες των γρήγορων νέων Nikolay Gryazin και Ole-Christian Veiby που θα βρίσκονται στα δυό i20. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, και οι δύο οδηγοί έχουν άφθονη εμπειρία από τα μηχανήματα R5 και θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν.  

“Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τρέξει το αυτοκίνητο σε ένα ανταγωνιστικό σενάριο και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας της κατηγορίας R5 για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”, εξηγεί ο Veiby. 

Η M-Sport Ford θα διαθέτει επίσης δύο Fiesta R5 MkIIs. Ο Adrien Fourmaux εντυπωσίασε σε πολυάριθμες εξορμήσεις πέρυσι σε μια προηγούμενη γενιά Fiesta και θα είναι ένας οδηγός που θα έχει στραμμένα τα βλέματα προς το μέρος του αυτό το Σαββατοκύριακο. “Πέρυσι στο ντεμπούτο μου ολοκληρώσαμε στη δεύτερη θέση στο WRC 2 και στην 10η συνολικά”, εξήγησε ο Γάλλος. “Φέτος έχω περισσότερη εμπειρία και θέλω να αγωνιστώ για το βάθρο – και γιατί όχι την νίκη την πρώτη μου στη κατηγορία!”

Ο βρετανός αστέρας Rhys Yates θα τρέχει με το δεύτερο Fiesta, κάνοντας τη μετάβαση στην ομάδα μετά από την οδήγηση ιδιωτικής καμπάνιας με τη Skoda Fabia το 2019. 

Οι συμμετοχές για το WRC 3 κάνουν εξίσου συναρπαστικό το ενδιαφέρων σε αυτή τη κατηγορία. Μια εντυπωσιακή είσοδος, αποτελούμενη από 13 αυτοκίνητα R5, περιλαμβάνει οδηγούς όπως ο Nicolas Ciamin, ο Paolo Nobre και ο Ιταλός της M-Sport Ford Pedro. 

Σε ηλικία μόλις 24 χρονών, ο Yohan Rossel μπορεί να μην είναι τόσο έμπειρος όσο μερικοί από τους αντιπάλους του. Ωστόσο, ο νεαρός ισχυρίστηκε νίκη στη γαλλική σειρά ασφάλτου το 2019 και θα μπορούσε να λάμψει καλά. 

Ο Ciamin θα οδηγήσει επίσης ένα C3  μετά του Volkswagen Polo που οδήγησε σε επιλεγμένους αγώνες το 2019. Ο Eric Camilli έχει εμπειρία από την πλευρά του καθώς ξεκινά το πέμπτο Rallye Monte-Carlo και ο Umberto Scandola θα είναι επίσης στο τιμόνι του i20 του. 

Ο Stéphane Sarrazin δεν είναι ξένος στις προκλήσεις που έχει να προσφέρει το Rallye Monte-Carlo. Ο Γάλλος τερμάτισε στην κορυφή της κατηγορίας του τα τελευταία πέντε χρόνια, συνολικά εδώ μετρά τέσσερις νίκες πριν και θα ελπίζει να προσθέσει μια νίκη WRC 3 στον κατάλογο των επιτευγμάτων του.