Σε θρίλερ εξελίσσεται ο αγώνας

Κτυπά τα ρέστα του ο Neuville που πετά στις ειδικές και μείωσε στο +1.3

87

Δυό ειδικές απομένουν για την ολοκλήρωση του Ράλι Ιταλίας και η διαφορά ανάμεσα στο πρωτοπόρο Ogier και το Neuville μειώθηκε στα 1.3 δευτερόλεπτα και πλέων θα κτυπήσουν τα ρέστα τους

Ο Ogier ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος του 3.9sec από τον Βέλγο αντίπαλό του, αλλά ο Neuville (πάνω) έριξε την προσοχή στον άνεμο για να κερδίσει τις ειδικές διαδρομές Cala Flumini και Sassari-Argentiera στο Hyundai i20 και να μειώσει το πλεονέκτημα του από τον Γάλλο πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Κέρδισε 0,8 δευτερόλεπτα στην εναρκτήρια ειδική και άλλα 1,8 δευτερόλεπτα στην επόμενο, και σίγουρα η πίεση που θα έχει στην επανάληψη των ειδικών ο Ogier θα είναι αυξημένη

“Προσπαθώ μόνο να το κρατήσω στο δρόμο και να προωθήσω όσο μπορώ χωρίς να κάνω λάθη. Δεν ξέρω αν αρκεί. Σε αυτό το επίπεδο ο καθένας πιέζει σκληρά και η μάχη με το Ogier είναι η πιο δύσκολη. Έδωσα τα πάντα. Είναι ακόμα σε εξέλιξη ! “, Δήλωσε ο  Neuville.

Η ένταση ήταν εξίσου υψηλή στο Ford Fiesta του Ogier. “Είναι σφιχτό! Θα πρέπει να φτάσουμε στο τερματισμό. Μπορούμε να είμαστε πάντοτε λίγο πιο επιθετικοί, αλλά  πολλά το διακινδυνεύουμε » , είπε.

Ο Esapekka Lappi διατηρεί μια άνετη 3η θέση στο Toyota Yaris, ενώ ο Hayden Paddon έδειξε τον έλεγχο της μάχης του με τον Mads Østberg για την τέταρτη. Ήταν ταχύτερος από τον Νορβηγό στις δύο δοκιμές για να επεκτείνει το πλεονέκτημά του σε 11.2sec.

“Εγώ τώρα θα πρέπει να διαχειριστώ την διαφορά, πρέπει να είμαι έξυπνος”, δήλωσε ο πιλότος του i20 Paddon. “Θα θέλαμε να οδηγούμε πιο γρήγορα, αλλά οι βαθμοί είναι πιο σημαντικοί.”

Ο Østberg δείχνει να παρέδωσε τα όπλα που είναι πέμπτο στο Citroën C3 του. “Είναι δύσκολο να πιέσεις στα μισά του δρόμου, πρέπει να δεσμευθείς εδώ. Πρέπει να φτάσω στο τέλος και δεν είμαι πρόθυμος να αναλάβω κινδύνους “ , είπε.

Ο Jari-Matti Latvala πέρασε και πάλι σήμερα στον αγώνα μετά το καρδιοκτύπημα του με το δύναμο του αυτοκινήτου χθες το βράδυ. Ο οδηγός της Toyota Yaris έφθασε γρήγορα στην έβδομη θέση γενικής καθώς κάλυψε την διαφορά του από τον ηγέτη της WRC 2 Jan Kopecký.