Σε World Rally Cars μεταπειδά ο Pierre Louis-Loubet

40

Ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία υποστήριξης WRC 2, Pierre Louis-Loubet θα κάνει φέτος το μεγάλο άλμα και θα προχωρήσει στην κορυφαία κατηγορία του WRC οδηγώντας αρκετούς αγώνες με ένα World Rally Cars.

O 22χρονος οδηγός από την Κορσική την περσινή χρονιά ήταν στο τιμόνι μιάς Skoda Fabia αλλά το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει το 2020 παραμένει ανεπιβεβαίωτο. Σίγουρα το όνομα του δεν βρίσκεται εγγεγραμμένο για τον εναρκτήριο αγώνα το Ράλι Μόντε Κάρλο που θα γίνει 23 – 26 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Pierre Louis-Loubet αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, αν και οι εικασίες τον έχουν συνδέσει τόσο με την M-Sport Ford όσο και με την Hyundai Motorsport. Οδήγησε ένα Fiesta R5 το 2017 και ένα Hyundai i20 R5 το 2018 πριν μεταβεί στη Fabia πέρυσι.

Ο Loubet είναι ένας από τους τρεις οδηγούς που επιβεβαιώθηκε ότι θα υποστηριχθούν από το κυβερνητικό σώμα της γαλλικής μηχανοκίνητης αθλητικής διοργάνωσης, Fédération Française du Sport Automobile (FFSA). Θα υποστηρίχθούν επίσης ο Adrien Fourmaux της M-Sport στην WRC 2 και ο Yohan Rossel στην WRC 3.

“Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και θετικό νέο βήμα για μένα. Είναι πραγματικά ικανοποιητικό για εμάς και είμαι πολύ υπερήφανος που θα φορέσω και πάλι τα χρώματα της Γαλλίας “, δήλωσε ο Loubet, που ήταν οδηγός της FFSA από το 2016 έως το 2018.

“Θα υπάρξει πολλή δουλειά αυτή τη σεζόν και ελπίζω ότι η υποστήριξη της FFSA θα με βοηθήσει να προχωρήσω καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους”.

Ο Fourmaux θα ξεκινήσει  σε έξι γύρους του πρωταθλήματος, Monte-Carlo, Σουηδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία και Γερμανία, σε ένα Ford Fiesta R5.

Ο 25χρόνος Rossel, ο οποίος κέρδισε τον γαλλικό τίτλο ασφάλτου την περασμένη σεζόν, θα οδηγήσει ένα C3 R5 με επιπλέον υποστήριξη από την Citroën Racing. Η σεζόν του ξεκινάει στο Monte-Carlo και περιλαμβάνει επίσης τους αγώνες στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Αξίζει να τονιστεί ότι η FFSA είναι μακροπρόθεσμος υποστηρικτής του WRC και υποστήριξε τους Sébastiens Loeb και Ogier στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.