O Sebastien Loeb στο WRX με την ομάδα Peugeot – Hansen

41

O εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητής ράλι της FIA ο Sebastien Loeb θα ενταχθεί στην ομάδα Peugeot – Hansen ώστε να ανταγωνιστεί σε όλους τους 12 γύρους της φετινής χρονιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA.

Ο Loeb θα έχει ως teammate του το περσινό δευτεραθλητή Timmy Hansen σε μια ομάδα δύο αυτοκινήτων με δύο οδηγούς που θα οδηγούν τα Peugeot 208 WRX Supercar.

Πριν από την έναρξη της χρονιάς, οι Loeb και Hansen βρέθηκαν για δοκιμή στη χώρα καταγωγής του Hansen στην Σουηδία. Πέρα από μια προκλητική εμπειρία οδήγησης σε πάγο σε μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία όπου η ομάδα σε αυτό το μοναδικό  rallycross πραγματοποίησε αρκετές κόντρες.

Έχοντας συσσωρεύσει τα περισσότερα πρωταθλήματα ράλι και νίκες από οποιονδήποτε άλλο οδηγό, η τελευταία κίνηση του Loeb στα rallycross έρχεται ως έκπληξη. «Αυτός ο τομέας δεν είναι ξένος για μένα» είτε ο Loeb που αγωνίστηκε στον αγώνα στο σπίτι του στο Loheac το 2013 και επίσης κέρδισε και ένα χρυσό μετάλλιο στους αγώνες rallycross X 2012 στην Καλιφόρνια.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την ευκαιρία να συμμετάσχω σε πλήρη παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA για πρώτη φορά,» εξήγησε ο 42χρόνος Loeb, που αποτελεί το πιό επιτυχημένο οδηγό ράλι του κόσμου. «Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να συμμετέχω σε ορισμένα πραγματικά εκπληκτικά αγωνιστικά, αλλά όχι rallycross, με την απόλυτη εξουσία και της ανταγωνιστικότητας του Peugeot 208 WRX συν την έντονης φύσης του ανταγωνισμού και θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το αυτοκίνητο και η στρατηγική για αυτό το είδος των αγώνων είναι εντελώς νέα για μένα, έτσι έχω πολλά να μάθω, αλλά ελπίζω ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός αρκετά σύντομα.»

Ο κύριος υπεύθυνος της ομάδας ο Kenneth Hansen πρόσθεσε: « Την τελευταία σεζόν αποδείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να κυριαρχίσουμε στη σειρά αγώνων με τους Timmy Hansen και Davy Jeanney. Με την προσθήκη του Sebastien Loeb στην ομάδα, θα είμαστε ακόμη πιο ισχυρή. Το Rallycross είναι ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να γίνεις κυρίαρχος, με κανένα περιθώριο λάθους. Ο Loeb έχει απίστευτη ικανότητα προσαρμογής και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής.»

Οι Hansen και Loeb θα έχουν ως στόχο να κερδίσουν τόσο το πρωτάθλημα WRX ομάδας αλλά και το πρωτάθλημα οδηγών φέτος. Το συμπέρασμα του Hansen: «έχω κοίταξει την πορεία του Sebastien Loeb σε όλη τη ζωή μου: Τον είδα μία φορά για να του πάρω αυτόγραφο. Έτσι να συνεργαστώ μαζί του τώρα είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Έχω πολλά να μάθω ακόμα, έτσι ώστε να πάρω συμβουλές από αυτόν και θα είναι καταπληκτικό. Και είμαι σίγουρος ότι αυτός θα έχει επίσης πολύ συγκεκριμένα πράγματα να μάθει από μένα για τα rallycross. Ελπίζω, πώς μπορούμε να φέρουμε την ομάδα μας προς τα εμπρός μαζί θα πιέζουμε τα νέα όρια και βοηθώντας ο ένας τον άλλο θα αυξήσουμε κάθε ένα από αυτά.»

Καθώς και την κύρια ομάδα, Peugeot Sport και Hansen Motorsport που έχουν ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ομάδας με την Peugeot Hansen Academy φέτος, με τους Davy Jeanney και Kevin Hansen.

Ο Γάλλος Jeanney, ο οποίος κέρδισε δύο γύρους του WRX το προηγούμενο έτος, στον Καναδά και τη Γερμανία, θα είναι μέντορας της νέας ομάδας για να οδήγηση ένα Peugeot 208 WRX Supercar σε δέκα γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του τρέχοντος έτους. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες και θα μοιραστώ την εμπειρία μου με το Kevin για το ντεμπούτο μου στην κορυφαία διεθνή σειρά,» εξήγησε ο Jeanney.

Ο Kevin Hansen, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα Lites RX του περασμένου έτους και τερμάτισε δεύτερος στο Σουηδικό πρωτάθλημα το 2015, θα διαγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross FIA το 2016 καθώς και σε επιλεγμένους διεθνείς αγώνες.

«Είναι μεγάλη η τιμή να έχουμε τον Davy στην ομάδα και να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από τέτοιο επαγγελματία οδηγός», δήλωσε ο Kevin Hansen. «Έχει τόση εμπειρία και είναι ένα καλός προπονητής να τον έχεις, ειδικά τώρα που εγώ θα πρέπει επίσης να παλέψουμε εν μέρει για το world series».

Ο πρώτο γύρο του FIA 2016 παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross ξεκινά στο Montalegre της Πορτογαλίας, στις 15-17 Απριλίου.